WRC 2017 – Rally Italia Sardegna – Padon odustao, pobedjuje Tanak ?

10. јун, 2017. #

Kada se tim „HJUNDAIA“ već spremao za radovanje i pobedu svog člana, Novozelandjanina HAJDENA PADONA, malerozni as nije izdržao pritisak i malu prednost nad OT TANAKOM, od 9.4 sekunde. Načinio je grešku, pri punoj brzini je udario zadnji deo svog vozila svom silinom, napravio veliki lom vešanja, otkinuo točak i to je bio znak za odustajanje ( na slici ).

Desilo se to na 13. brzinskom ispitu a baš tu je pobedio njegov pratilac Estonac OT TANAK, sa „fordom“ koji na kraju drugog dana čvrsto drži prvo mesto u generalnom poretku sa 24.3 sekunde prednosti u odnosu na LATVALU. Hoće li TANAK imati koncentraciju i sačuvati vodjstvo, hoće li ga zaustaviti neki gumu defeket ili izletanje….znaćemo tek sutra posle poslednjeg 19 ispita.

Smrknulo se HAJDENU PADONU, ali, „HJUNDAI“ sada ima novu nadu i to u TIJERI NUJVILU koji je posle peha sa kočnicama ostvario dobra vremena na tri ispita i zauzima treću poziciju u generalnom.

RELI SARDINIJA ulazi u završnicu. Sutra su na redu još četiri makadamska ispita a pored svih peripetija i iznenadjenja najviše se govori o ESAPEKA LAPIJU. On je opet pobedio, na ispitu broj 15 je bio najbolji i tako ostvario četvrti trijumf na WRC brzincima. To se još nije dogodilo u WRC seriji, da u elitnoj klasi jedan debitant odmah pobedi i to četiri puta!!

TOMI MAKINEN, šef „tojote“ blista od sreće. SARDINIJA je ove godine za njega više nego uspešna. LATVALA bi trebalo da bude na podijumu, LAPI na četvrtom mestu ispred svetskog prvaka OŽIEA a u top 10 i to kao peti može biti i JUHO HANINEN.

Potpuno je sve neizvesno u klasi WRC 2 gde se jedan do drugog KOPECKI i KAMILI, u jednoj sekundi posle 15 ispita !

Plasman posle 15 ispita:

1. Tanak
2. Latvala + 24.3
3. Nujvil  + 1.02.2
4. Lapi  + 2.10.8
5. Haninen + 2.42.1
6. Ožie +3.26.1
7. Ostberg + 3.56.0
8. Mikelsen + 7.24.6
9. Kopecki WRC 2 + 9.52.9
10.Kamili WRC 2 + 9.53.8

Galerija slika

Članci iz iste kategorije