WRC 2017 – Kris Mika u Poljskoj menja Mikelsen !

12. јун, 2017. #

Velike greške poznatog irskog reliste, 37. godišnjeg KRIS MIKA, njegova skoro redovna prevrtanja sa teškim havarijama, dovela se do odluke u timu CITROEN ABU DHABI, da ga na predstojećem takmičenju SVETSKOG RELI ŠAMPIONTA, na RELIJU POLJSKA, zamene Norvežaninom ANDREASOM MIKELSENOM.

KRIS MIK je podsetimo ove godine pobedio u MEKSIKU, ali, kao što i sami znate i tamo je u samom finišu relija skoro izgubio pobedu kada je na poslednjem ispitu izleteo van staze i našao se na momenat medju parkiranim automobilima. Samo ga je neobična sreća vratila na putanju i dovela do cilja i pobede. Greške i havarisanja je nastavio da čini na reliju ARGENTINA, PORTUGAL i SARDINIJA pa su mngi počeli da se pitaju šta mu se to dogadja. Šef SITROENA, IV MATON doneo je reklo bi se razumnu odluku….

Na RELIJU POLJSKA umesto KRIS MIKA naći će se ANDREAS MIKELSEN koji je na upravo završenom RELIJU SARDINIJA debitovao za volanom „sitroena“ i zauzeo 8. mesto.Razlog više za odluku o Poljskoj je i činjenica da je minule godine baš MIKELSEN trijumfovao u Poljskoj ( za volanom „volkswagen pola“ ). Pored MIKELSENA, u Polskoj će u timu SITROEN biće KREG BRIN i STEFAN LEFEVR.

KRIS MIK se složio sa takvom odlukom a ceo tim smatra da mu je potrebna pauza i dobra pre svega psihološka priprema za reli posle Poljske, a to je FINSKI RELI, na kojem je KRIS MIK pobedio 2016. godine.

KRIS MIK je odavno stekao veliki broj simpatizera pre svega zbog svoje fajterske vožnje koju je izgleda u potpunosti naučio od svog učitelja legendarnog KOLINA MEK REA. Ipak, vlasnici timova više cene vozače koji često pobedjuju a retko se prevrću i uništavaju skupocene reli automobile. Ogroman broj navijača je imao i KOLIN MEK RE, ali, njegov stil vožnje se nije baš uvek dopadao onima koji vode računa o finansijama. Milioni fanova relija i KRIS MIKA vole ga zbog njegovog KARAKTERA. To je as koji ne zna za taktiziranje, on uvek vozi „do daske“ i kao da mu nisu važne titule već samo pobede i pobede.

Podsetimo, KRIS MIK je do sada učestvovoa na 80 WRC takmičenja. ČETIRI PUTA je pobedio na WRC relijima, 10 puta bio na podijumu i 61 put pobedio na brzinskim ispitima. Ima i DVE POBEDE u klasi JWRC kao i PET POBEDA u seriji IRC. Za razliku od KRIS MIKA, širom sveta pa tako i u našoj SRBIJI, ima puno vozača kojima su važni samo pehari i zlatne kacige a dobro je ako je konkurencija najslabija ! Poznavaoci relija kod nas znaju da su sličan stil vožnje, KRIS MIKU, imali Novosadjanin TIBOR PINTER i Beogradjanin TODOR STAMENKOVIĆ.

Verujemo da će sjajni as, Irac KRIS MIK u Finskoj pokazati da ume da pobedjuje i bez neprijatnih havarija.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije