TCR 2017- Salzburgring – Prvi put srpski tim i Milovan Vesnić

5. јун, 2017. #

 

 

Trka koja se ovog vikenda vozi na stazi Salzburgring u Austriji, biće prva za poznatog srpskog automobilistu Milovana Mikicu Vesnića, u  internacionalnoj TCR seriji. Vesnić, ekipa ali verujemo i cela automobilska sportska javnost sa nestrpljenjem očekuje start automobiliste iz Užica u trenutno najpopularnijoj ali i najkvalitetnijoj svetskoj seriji, na kružnim stazama. Ono što posebno treba istaći je činjenica da će se u TCR-u konačno pojaviti kompletno srpska ekipa, ASK VESNIĆ, što osim vozačke postave podrazumeva i mehaničare kao i kompletnu logistiku tima.

 

Sam Vesnić veoma smireno očekuje možda i najveći izazov u svojoj dosadašnjoj karijeri – “Spremni smo i ja kao vozač ali i kompletna ekipa. U Salzburg putujemo rasterećeni jer u globalu nemamo šta da izgubimo. Po planu smo trebali da debitujemo još  u Belgiji, ali, finansije se nisu skockale tako da će Austrija biti mesto mog prvenca u TCR-u. U konkurenciji 24 veoma kvalitetna vozača cilj nam je da pre svega čitavi završimo dve trke jer već sedam dana kasnije je takmičenje na Hungaroringu, koje se vozi zajedno sa DTM serijom. Niti imamo sredstva ali ni vremena da u slučaju težeg incidenta nastavimo dalje. Naravno to ne znači da se nećemo trkati, ali, realno smatram da bi ulazak u prvih 12 bio odličan rezultat za prvu TCR trku.  Dolazimo u “osinje gnezdo” gde se grčevito bori za svaki bod a stil vožnje trenutno u TCR-u je možda na momente i pregrub. Moram se navići i na nove pneumatike, nov sistem rada ali sve je to deo procesa učenja a nama je cilj da se u narednoj godini pojavimo na još više trka. Ponosan sam što je moja ekipa ASK VESNIĆ prva iz Srbije koja će se oprobati na ovom nivou i verujem da ćemo kao i do sada ostaviti na sve pozitivan utisak.”

 

Milovan Vesnić će braniti boje srpskog ASK Vesnić iz Užica a startovaće u novom „audiju RS3 LMS“. Nakon kratkog testa u okviru CEZ-a biće mu ovo tek drugo učešće u ovom automobilu..

 

ASK VESNIĆ

Galerija slika

Članci iz iste kategorije