TCR 2017 – Hungaroring – Za Vesnića vikend za zaborav

18. јун, 2017. #

„Vikend za zaborav“, tako bi kratko i telegrafski mogao da se opiše minuli vikend u Madjarskoj, za naše šampione DUŠANA DUCU BORKOVIĆA i MILOVANA MIKICU VESNIĆA.

MIKICA VESNIĆ je baš sa puno optimizma stigao na poznatu stazu HUNGARORING, gde je toliko puta vozio i osvojio TRI TITULE ŠAMPIONA u trkama za SREDNJOEVROPSKI KUP.

Nažalost pokazalo se da bez ozbiljnih testova i podešavanja automobila nema ni govora o uspehu. Ako se tome doda i odsustvo sreće i mali budžet onda nema ni maštanja o nekom značajnijem rezultatu. U prvoj trci je bio 17. a odustali su HAF, FERVIŠ, BORKOVIĆ,PULSEN i ENDE.
U drugoj trci je VESNIĆ upisan kao 19. iako je pre cilja napustio stazu. Odustali su MORBIDELI, BORKOVIĆ,KADŽAJA. LOJD i ENDE.

Niko nas ne može ubediti da mladi Madjar, 18. godišnji ATILA TAŠI ( dupli pobednik na HUNGARORINGU ) bolje vozi i  više zna od DUŠANA BORKOVIĆA i MILOVANA VESNIĆA. Ali, stvar je u onome što smo više puta naglašavali. Automobilizam je tehnički sport a kada imate dosta novca i pravu stazu za testiranje onda je sve lakše…

MILOVAN VESNIĆ je već na početku kvalifikacija doživeo pucanje prednjeg pneumatika. Imao je lošu startnu poziciju u obe trke i plus problem sa kočnicama. Svog „audija“ nije dobro upoznao a o testiranju i učenju podešavanja nema reči. Ostaje nada da će naš sjajni as iz Gorjana uspeti da obezbedi finansije i da će nastaviti sa medjunarodnim trkama.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije