TCR 2017 – Hungaroring – Borković i Vesnić opet medju naoštrenim rivalima

15. јун, 2017. #

U vikendu pred nama je TCR trka u Madjarskoj. Na dobro poznatoj stazi, na samo 380 km. od Beograda, naši istaknuti šampioni automobilskog sporta, najuspešniji, DUŠAN BORKOVIĆ i vrlo iskusni MILOVAN VESNIĆ, naći će se u pravom „osinjem gnezdu“ ,bukvalno naoštrenih rivala INTERNACIONALNE TCR SERIJE.

Posle trke u Austriji, Španac PEPE ORIOLA je vrlo grubo govorio o „opel astri“ i „alfi romeo djulijeta“ i jednostavno rečeno izjavio u svom afektu da su im motori neregularni. Posle vikenda na Salzburgringu čak je i ORIOLIN tim uložio protest a vrlo brzo je stigao odgovor. Oba automobila su sastavljena po propisima a posle svega se ORIOLA izvinio svima, posebno timovima „opela“ i „alfe“.

Odavno se već primećuje da u TCR šampionatu ne vlada baš zdrava sportska atmosfera a da se na trkama redovno, baš bez izuzetka, dešavaju preoštri kontakti. To su i minulom vikendu osetili i BORKOVIĆ i VESNIĆ.

MILIN VESNIĆ je sa svojim mehaničarima uspeo da popravi svog „audija“ i spremno dočekuje treninge, kvalifikacije i obe trke u Madjarskoj. DUŠAN BORKOVIĆ je takodje potpuno miran i pun pozitivne energije, pogotovo posle sjajne pobede na Salzburgringu. Sa MILUNOM VESNIĆEM je više puta razgovarao i  pružio mu više korisnih informacija.

U predstojećem vikendu medju redovnim učesnicima TCR-a naći će se i poznati Madjar, NORBERT MIHELIS, dobar prijatelj našeg BORKOVIĆA i vozač kojeg smo upoznali ovde u Beogradu na press skupu našeg šampiona. Madjarski tim ZENGE pojaviće se sa pet članova a prvi put će „kiu TCR“ voziti FICA. Ostali će se predstaviti sa „seatom“, NADJ,TOT, MOR i mlada dama DJERDJ.

U petak su trenizi, u subotu kvalifikacije a u nedelju dve trke.Prva u 09.10, druga u 13.oo. Obe na programu RTS 2.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije