Moto GP – VN Katalonije – Pedrosi pol pozicija…Rosi 13. !

10. јун, 2017. #

Pedrosi pol ispred Lorenca, očajne Jamahe

Vozač Repsol Honde Dani Pedrose osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Katalonije, ispred zemljaka Horhea Lorenca u Dukatiju. Vinjales deveti, Rosi tek 13.

Španac u Hondi zabeležio je vreme 1:43.870, svega 331 hiljaditi deo sekunde brži od trostrukog svetskog šampiona u kraljevskoj klasi. Ponovo je pozitivno iznenadio Danilo Petrući sa Dukatijevim motorom, dok je aktuelni svetski šampion Mark Markez bio četvrti, uprkos dva teška pada i promenjenom motociklu u toku kvalifikacija.

Aleš Espargaro je bio peti, Hektor Barbera šesti, pobednik iz Muđela Andrea Doviciozo sedmi, Jonas Folger osmi, a lider u generalnom plasmanu Maverik Vinjales u Jamahi bio je tek deveti. Još gori je bio drugi vozač Jamahe Valentino Rosi, koji nije mogao dalje od 13. mesta. Jedina svetla tačka za čuvenog Doktora je što je bio peti na četvrtom slobodnom treningu i najavio je da bi ipak mogao nešto više da uradi na stazi Katalunja.

U Moto 3 klasi prve tri pozicije zauzeli su Španci, a prve dve Honde. Horhe Martin je ostvario pol poziciju, ispred Arona Kanea, dok je Huanfran Gevara u KTM bio treći.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: screenshot Auto.blog.rs

Teksas ostaje na Moto GP kalendaru

Ćelnici „COTA“ (Circuit of the Americas) rekli su da ne postoji ni promil šanse da ne ugoste Moto GP šampionat sledeće godine.

Veruje se da će mesto na kalendaru dobiti Tajland, gradi se staza i u Finskoj, Mađarska takođe želi da dovede dvotočkaše, pa se posumnjalo da bi Teksas mogao da ispadne u takvom razvoju situacije.

„Razgovarao sam sa Dornom i potvrđeno je da će se trka sto posto dogoditi i sledeće godine. Nemamo datum, ali imamo potvrdu. Verovatno će ponovo biti negde u aprilu. Mi imamo svoju trku, ostali neka se bore za svoje mesto“, rekao je Tom Kuni, PR ove staze.

Ostin je trenutno jedina Moto GP trka koja se održava na severnoameričkom kontinentu.

Izvor: Sportklub.rs + Auto.blog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije