WRC 2017,Rally Argentina – Dramatično i na stazi i u publici

2. мај, 2017. #

Protekli RELI ARGENTINA izazvao je ogromnu pažnju ljubitelja automobilizma u toj zemlji. Kolone automobila slivale su se ka mestima gde su se održavali brzinski ispiti.

Svi su imali priliku da prate jedan zaista izvanredan reli gde se do poslednjeg ispita nije znalo ko će pobediti. Konkurencija je bila izuzetna, vozači potpuno izjednačeni pa se eto tako dogodilo da su na jednom ispitu EVANS i PADON imali identično vreme u hiljaditom delu sekunde a da je na cilju razlika izmedju NUJVILA i EVANSA iznosila samo SEDAM DESETINKI.

Inače, još pre 23 godine !! organizatori   Svetskog relija su bili prinudjeni da uvedu obračunavanje rezultata u hiljaditim delovima sekunde. Naime, na RELIJU SAN REMO 1994. godine, JUHA KANKUNEN, KOLIN MEK RE, MASIMO BIASION i DJAN FRANKO KUNIKO su na brzinskom ispitu  LA MADONNINA, od 16.510 km imali IDENTIČNO VREME  taj reli smo imali priliku da pratimo u SAN REMU, a to je i opisano u knjizi „MOJ SVET BRZINE“)

Na RELIJU ARGENTINA 2017. bilo je uzbudljivo a hiljade i hiljade navijača se tiskalo kako bi došli do brzinskih ispita, gužve su bile baš velike ( na slici ).Temperatura vazduha nije bila previsoka,ali, došlo je do požara na jednom parkiranom vozilu u blizini staze. Vatra se brzo proširila i na druge automobile čemu je doprineo jak vetar a da bi se vatra zaustavila angažovan je i specijalni avion. Fotografije je poslao PABLO DE MARKO, prijatelj našeg moto šampiona GABORA SAGMAJSTERA i vozač naših novinara na DAKAR RELIJU.Dok se na stazi odvijala prava drama uz puno slupanih automobila totalni požar je zahvatio putnička vozila maleroznih gledalaca. Ipak, srećom, šteta je samo materijalna.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije