WRC 2017 – Rally Italia Sardegna – Andreas Mikelsen u „Sitroenu C3 WRC“

23. мај, 2017. #

Mladi Norvežanin, 27. godišnji ANDREAS MIKELSEN, opet će se naći u najjačoj kategoriji SVETSKOG RELI ŠAMPIONATA. Nekadašnji član sjajnog nemačkog tima VOLKSWAGEN MOTOR SPORT i pobednik na TRI WRC takmičenja ostvario je svoju želju o povratku medju elitu.

Kao što je poznato MIKELSEN je na tri ovogodišnja relija startovao u fabričkom timu „ŠKODE“ i sa „škodom fabijom R5“ ostvario dve ubedljive pobede u kategoriji WRC 2. Slavio je u Monte Karlu i Francuskoj, ali, na upravo završenom Portugalskom reliju je načinio nerazumnu grešku i kada je bio u sigurnom vodjstvu dozvolio je sebi da završi na krovu. MIKELSEN je nedavno testirao i „hjundai“ a eto iz SITROENA stiže lepa vest o angažovanju tog odličnog vozača na RELIJU SARDINIJA od 8.- 11. juna 2017.

Tim povodom 27. godišnji temperamentni as, koji je podsetimo više puta havarisao svoje automobile, je rekao:

„Veoma sam srećan što ću se pridružiti SITROENU na Sardiniji. Radujem se saradnji sa timom i jedva čekam početak testiranja. Vremena imamo malo ali za mene je važno da se vratim u vodeću kategoriju. Hvala svima koji su tome doprineli.“

ANDREAS MIKELSEN je u WRC seriji već 11 godina. Stekao je puno navijača a svi oni se nadaju da će plavokosi as na Sardiniji biti malo više koncentrisan i da će stići do cilja. MIKELSEN iza sebe ima čak 82 WRC takmičenja, 3 pobede, 20 podijuma i 73 trijumfa na brzinskim ispitima.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije