Dragan Stanojević, koji se pojavio u više od 500 filmova i televizijskih serija, umro je bolnici „Sveti Sava“ u Beogradu nakon kraće bolesti. Ostaće upamćen ne samo po svom kaskaderskom poslu, već i po mnogobrojnim epizodnim ulogama.

Osnovnu školu završio je u Beogradu, gde je kasnije izučio automehaničarski zanat.

Prekretnicu u njegovom životu predstavljala je prijava na konkursu za kaskadere u filmu „Dugi brodovi“.

Posle toga je snimao film za filmom. Stanojevića su iz milošte i zbog posla kojim se bavio ubrzo prozvali Bata Kameni. U mnogim filmovima se predstavio kao dobar vozač u brojnim jurnjavama automobila. Stariji Beogradjani ga pamte kao vlasnika jednog lepog crveno crnog „mini kupera“.

Legenda srpske i jugoslovenske kinematografije ostvario je karijeru dugu više od cetiri decenije.

Impresivan broj od više od 500 filmova u kojima je učestvovao, što kao kaskader što kao epizodni glumac, omogućio mu je da se upozna sa domaćim i stranim velikanima filmske umetnosti.

 Verovatno ne postoji nijedan poznati domaci glumac ili režiser da nije radio sa Batom Kamenim, a od stranih je sarađivao sa Džonom Hjustonom, Klintom Istvudom, Li Marvinom, Andželikom Hjuston, Ričardom Bartonom, Savinom Geršak, Entonom Edvards, Kirkom Daglasom i mnogim drugim.
 Od brojnih priznanja koje je dobio ističu se nagrada za životno delo na Filmskom festivalu u Nišu i plaketa za izuzetan doprinos jugoslovenskom filmu Jugoslovenske kinoteke.