TCR 2017 – Mikica Vesnić debituje u najpopularnijim trkama

29. мај, 2017. #

Kroz tačno deset dana na svoj debi u TCR internacionalnoj seriji, tojest na svetski TCR šampionat krenuće odlični i iskusni srpski šampion MILOVAN MIKICA VESNIĆ. Voziće automobil RUDIJA PEŠOVIĆA, moćni „audi“, sa koji se već predstavio ove godine u endjurans trkama CEZ-a, ali, bez bilo kakve konkurencije.

Sada je prilika da se MIKICA VESNIĆ ogleda u fantastičnoj konkrenciji. Prva trka  u TCR-u za VESNIĆA biće na stazi SALZBURGRING ( 10. i 11. jun ) gde je daleke 2001. ubedljivo pobedio i pričinio pravu pometnju medju učesnicima KLIO KUPA. Bili smo sa MIKICOM VESNIĆEM na toj izvanrednoj trci kada je deklasirao dvadesetak vozača i kada su mu Austrujanci par puta pregledali kompletan auto ne verujući da vozač iz Srbije moće biti toliko superioran. Zapamtio je tada MIKICA VESNIĆ sve opasnosti SALZBURGRINGA, možda najviše prvu šikanu u kojoj uvek ima lupanja medju gomilom vozača a takodje i užasno brzu gornju desnu krivinu, gde se vozi preko 200 na sat!!

VESNIĆ junior, naravno sin MILUNA VESNIĆA, vrlo dobro zna da je pred njim veoma težak zadatak, sasvim sigurno i najteži u njegovoj karijeri. Prvi put će biti pokraj KOMINIJA, KOLČAGA, MORBIDELIJA, VERNEA, HOMOLE, ORIOLE, KADŽAJE, TAŠIJA i naravno u istoj klasi sa najuspešnijim srpskim vozačem DUŠANOM BORKOVIĆEM, takodje i sa poznatim ROBI HAFOM.

Ljubitelji automobilskog sporta već počinju sa pričama o trci u Austriji, VESNIĆEVI navijači najavljuju njegov dobar rezultat, ali, naš sjajni šampion iz Gorjana kod Užica je još pre par meseci rekao : „Biću zadovoljan ako se nadjem medju prvih 12“.

To je sasvim realna prognoza našeg asa koji je svestan da mu sa „audijem“ nedostaju kilometri i da neće imati prilike za ozbiljne testove a u tako jakoj konkurenciji nikada nije bio.

Od MIKICE VESNIĆA očekujemo da mudro privede trke kraju, da sačuva svoj automobil i da mu SALZBURGRING bude dobar trening za trke na HUNGARORINGU ( 17. i 18. jun ), samo nedelju dana kasnije od Austrije.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije