Predrag Pedja Milinković – Priznanje dobrom novinaru

10. мај, 2017. #

Iz dalekog SEULA upravo je stigla zaista lepa vest. Novinar RADIO TELEVIZIJE SRBIJE, PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ, predsednik udruženja SPORTSKIH NOVINARA SRBIJE, izabran je za GENERALNOG SEKRETARA ASOCIJACIJE SPORTSKIH NOVINARA EVROPE.

To je priznanje koje puno doprinosi  ugledu našeg novinarstva uopšte a posebno za predstavnike medija koji se bave SPORTOM.

PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ pripada srednjoj generaciji sportskih novinara SRBIJE. Ima 46 godina a u svet novinarstva je ušao angažovanjem u redakciji SPORTSKOG ŽURNALA. Pisao je o mnogim sportskim dogadjanjima a posebno se usmerio ka automobilskom sportu . Ubrzo je prešao u sportsku redakciju RADIO TELEVIZIJE BEOGRAD, sada SRBIJE i lagano počeo da napreduje. Posebno se zainteresovao za naš trofejni sport – ODBOJKU. Već pune dve decenije pratimo njegove prenose odbojkaških susreta u zemlji i inostranstvu. PEDJU MILINKOVIĆA redovno gledamo i u najekskluzivnijem segmentu NACIONALNOG PROGRAMA – DVENIKU 2 RTS-a. Pored odbojke i automobilskog sporta MILINKOVIĆ je pratio i najveća inostrana takmičenja, EVROPSKE i SVETSKE ŠAMPIONATE, kao i OLIMPIJSKE IGRE.

Taj uporni i marljivi čovek proputovao je celi svet a jedini je novinar SRBIJE koji je čak OSAM PUTA prisustvovao najvećem AUTO MOTO MARATONU SVETA – čuvenom DAKAR RELIJU. Javljao se svojoj matičnoj kući, RTS-u kao i mnogim medijima u našoj zemlji. Njegove opširne REPORTAŽE O DAKAR RELIJU U JUŽNOJ AMERICI uvek su visoko ocenjivane.

Ono što je sigurno najvažnije jeste ugled koji je stvorio. O PREDRAGU PEDJI MILINKOVIĆU možete čuti samo lepe priče a svojim neobičnim angažovanjem, kulturom i manirima predstavlja pravi ponos SPORTSKOG NOVINARSTVA SRBIJE.

Djordje Djenić, novinar u penziji, Beograd 10.maj 2017

Galerija slika

Članci iz iste kategorije