Nissan NP 300 Navara – Moćan, težak a malo troši !

26. мај, 2017. #

Naslov potpuno odgovara utisku sa naše probne vožnje na relaciji BEOGRAD – BUDIMPEŠTA –  SENT ANDREA -BEOGRAD. Svi su se čudili kada smo im saopštili da je ovaj zanimljivi snagator od 2300 kubika, turbo dizel motorom od 160 KS i težak skoro DVE TONE , …..TROŠIO 5.2 litra dizela, na potpuno ravnom i dobrom auto putu, bezt prtljaga, sa dva putnika i pri brzini od 110 do 120 kilometara na sat. Sa takvom vožnjom može se sa jednim punim rezervoarom prevaliti i malo više od 1100 kilometara.

NISSAN NAVARA na prvi momenat deluje preterano kabasto, medjutim, kada se vozač privikne na njegov gabarit, na dosta drugačiji ručni menjač od malih i laganih automobila, na tvrdo kvačilo, onda u tom vrlo komfornom pik-apu putovanje postaje uživanje.

NISSAN NAVARA ima puno vrlina. Pored one o maloj potrošnji goriva, ovaj dasa ima kapacitet vuče od velikih 3500 kg. i maksimalnu nosivost od 1136.kg. Obrtni moment mu je takodje dobar, 403 NM.

Jedino mesto koje uopšte ne prija NISSAN NAVARI su uske gradske ulice i naročito problem sa parking mestima koja su predvidjena za nešto“ mršavija“ vozila. Pogon ovog modela može po želji da bude na DVA ili ČETIRI TOČKA. Manuelni menjač ima 6 stepena PRENOSA a posle nekoliko desetina kilometara, kada naviknete na gas, kočnice, gabarit, dobar pregled i pogled sa visine, vožnja vam pričinjava zadovoljstvo. Kamera za vožnju u nazad je velika pomoć a mi smo i u Beogradu i u Pešti vrlo brzo ukapirali dimenzije ovog simpatičnog grdosije pa je i parkiranje bilo bez većih poteškoća.

Eto, to bri ukratko bili utisci o NISSAN NP 300 NAVARI. Za vožnju van piteva taj pik-ap je sasvim sigurno prava stvar a pogotovo, da ne zaboravimo, veliki prostor sanduka za razne stvari čini ga posebno privlačnim.TO JE PRVO I JEDINO VOZILO NA NAŠOJ PROBI KOJE JE U OPISANIM USLOVIMA TROŠILO MANJE GORIVA NEGO ŠTO JE FABRIKA PREDSTAVILA !!!

Sve dodatne informacije možete dobiti u kancelariji RENO NISSAN SRBIJA, kod Aleksandra Velića a što se cene tiče, benzincima je od 35.600 . 43.350 a dizelašima od 33.600 do 38.450, uz garanciju od PET GODINA !

Galerija slika

Članci iz iste kategorije