Moto GP Vesti

9. мај, 2017. #

 

Rosi: Teška trka u lošem vikendu

Vozač Jamahe Valentino Rosi očekivao je mnogo više od Velike nagrade Španije u Heresu, ali se Doktor mučio sa gumama na dan trke.

Rosi je, kao i njegov timski kolega Maverik Vinjales, imao izuzetno tešku trku tokom koje nijednog trenutka nije bio u borbi za vrh. Na kraju je Vinjales zauzeo šesto mesto, dok je Rosi bio četiri pozicije dalje.

„Bila je teška trka tokom lošeg vikenda. Nisam osećao vozilo, a imali smo problema sa gumama. Pokušali smo da popravimo situaciju, naročito sa ubrzanjem, ali je tokom trke bilo sve gore. Trudili smo se da odmah delamo, ali se problemi nisu rešavali. Na kraju sam morao da usporim jer je bilo previše vibracija. Bilo je uredu na kraju, ali je ovo bio težak vikend za ceo tim. Očekivali smo da budemo jači i konkurentniji na ovoj stazi“, priznao je ‘Doktor’.

Uprkos lošem rezultatu, Rosi je ostao na čelu generalnog plasmana sa 62 boda, Vinjales ima dva manje, dok je Markes treći sa 58.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Francuske u Le Manu 21. maja.

Izvor: Sportklub.rs

Pedrosa: Uživam više nego ranije

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa rekao je da je presrećan trijumfom na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata. Pedrosa je do pobede došao posle vođstva od starta do cilja, ispred timskog kolege Marka Markesa i Horhea Lorenca na Dukatiju.

Za iskusnog španskog motociklistu to je bila četvrta pobeda na stazi „Heres“, a 53. u karijeri.

„Presrećan sam zbog ove pobede, na stazi koju mnogo volim, pred svojom porodicom i prijateljima, kao i neverovatnim navijačima. Uživam u ovim emocijama mnogo više nego ranije, na svesniji način. Osećao sam se sjajno tokom celog vikenda, tim je radio sjajno, sve smo bolji i srećan sam i zbog njih“, rekao je Pedrosa.

Pedrosa je u Andaluziji startovao sa pol pozicije, a od početka akcije videlo se da bi mogao da bude vozač kojeg će svi morati da pobede ako žele da se nađu na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

„Znali smo da smo u poziciji da imamo trku kakvu smo na kraju imao. Osetio sam tenziju pre starta, ali sam ostao koncentrisan, uspeo sam da startujem dobro i pojurim pobedu. Uslovi na stazi su bili nešto gori nego u subotu, prednji kraj mi je proklizavao. Kada je Mark počeo da me sustiže, nastavili smo malu bitku koju smo započeli u kvalifikacijama. Znao sam da je brz, ali sam bio odlučan u nameri da zadržim prednost. Bilo je lako napraviti grešku, tako da se sve svodilo do toga da vozim na granici, ali da je ne prelazim nijednog trenutka“, istakao je Pedrosa.

Španski motociklista takođe je istakao da mu je velika čast i što se upisao u istorijske knjige pobedom u Heresu.

„Bio je ovo sjajan vikend, sada moramo da nastavimo u istom ritmu. Velika mi je čast što sam postao pobednik 3.000. trke u istorije i što se moje ime nalazi uz Mika Duana i Anhela Nieta“, naglasio je vozač Repsol Honde.

Izvor: Sportklub.rs

Lorenco: Osećaj kao da sam pobedio

Vozač Dukatija Horhe Lorenco rekao je da je za njega veliko iznenađenje što je na svojoj četvrtoj trci u italijanskom timu stigao do podijuma. Španac je zauzeo treće mesto na Velikoj nagradi Španije, iza dvojca Repsol Honde Danija Pedrose i Marka Markesa.

Lorenco je između dve sezone prešao iz Jamahe u Dukati, a pre trke na stazi „Heres“, na kojoj je slavio pet puta, osvojio je samo 12 bodova. U nedelju je odvozao sjajnu trku, iako nije uspeo da se umeša u borbu za sam vrh sa svojim sunarodnicima.

„Osećam se kao da sam pobedio. To što sam došao do podijuma na Dukatiju, posebnom i teškom motoru, čini me veoma ponosnim i srećnim. Nisam očekivao ovo, mislio sam da ću se boriti za petu-šestu poziciju“, naglasio je Lorenco.

Lorenco je u direktnom okršaju za podijum pretekao vozača Jamahe Teh 3 Žoana Zarka, a prethodno se probio ostavivši iza sebe Valentina Rosija, Maverika Vinjalesa i svog timskog kolegu Andreu Dovicioza, između ostalih.

„Ritam u trci je bio veoma spor i polako sam uspevao da sustignem i preteknem neke vozače. Imao sam velikih problema da se odvojim od Zarka, ali se nisam predavao. Bio sam neverovatno umoran na kraju trke, pošto se motor ponašao nervozno, ali sam se borio, ostao sam na motoru i sada možemo da uživamo u ovom uspehu“, istakao je Lorenco.

Izvor: Sportklub.rs

Miler o Bautisti: Duže je tu nego što ja vozim motor

Australijski motociklista Džek Miler rekao je da je do incidenta na Velikoj nagradi Španije došlo zbog nagomilane frustracije zbog vozača koji se „zaleću sa šest kilometara“. Miler je u nedelju odgurnuo Alvara Bautistu, pošto ga je prethodno vozač Aprilije izbacio sa staze.

Sve se odigralo u prvoj krivini šestog kruga, da bi Miler u besu gurnuo Španca, a potom i šutnuo njegov motor. Vozač Mark VDS rejsinga je razgovarao sa Bautistom kada su se obojica vratili u boksove svojih ekipa, da bi mladi Australijanac istakao da je na njegov postupak uticalo još mnogo toga što se desilo u prvih nekoliko krugova.

„Izgubio sam mnogo vremena u prva dva-tri kruga samo zbog onih koji se zaleću sa šest kilometara i čak ne stignu do krivine. Problem je što znate da imate taj prostor za izletanje, tako da mogu da izlete i vrate se i potom to isto urade dva kruga kasnije. To me je toliko nerviralo u prva tri kruga, a tada sam se približavao Doviciozu. Onda se to desilo ponovo sa Petručijem, ali sam uspeo da ga preteknem. Onda je Bautista pokušao isto i izbacio me je zajedno sa sobom. Nije postojala mogućnost da zaustavi motor tamo, u prvoj krivini. Jurio je, motor mu je išao pravo, a ja sam već bio na polovini krivine, kada je on izgubio kontrolu nad prednjim krajem i izbacio me sa staze“, rekao je Miler.

Miler je istakao da je svestan da je pogrešio time što je odgurnuo svog rivala, zbog čega će morati da plati 1.000 evra.

„Odgurnuo sam ga, nije to trebalo da uradim. Sve je to bilo zbog nagomilane frustracije. Već treći put mi se desilo da sam kompletno izguran sa staze, a da sam ja vozio i kočio kako treba“, naglasio je Miler, „Folger mi je to uradio, kao i još nekolicina vozača, ali on je ruki, a ovo je teška staza kada se prvi put trkate na njoj sa punim rezervoarom. To je problematično mesto za zaustavljanje motora, ali je Bautista tu mnogo duže nego što ja uopšte vozim motor, tako da je trebalo bolje da postupi“.

Izvor: Sportklub.rs  + Auto.blog.rs

 
čitanja : 182
| More

 

drugima se dopalo i

Galerija slika

Članci iz iste kategorije