ETCC 2017 – Šampion čestitao šampionu

29. мај, 2017. #

Na upravo završenoj trci ETCC, u Nirburgringu, makedonski as IGOR IDJE STEFANOVSKI je ostvario jedan od najvećih uspeha u karijeri a po mnogima i NAJBOLJI. U prvoj trci na neopisivo komplikovanoj stazi je osvojio drugo mesto a pola sata kasnije, u drugoj trci, bio je najbrži, najbolji i potpuno zasluženo došao do pobede na čuvenoj pisti od 25 kilometara.

IGOR IDE STEFANOVSKI se tako probio na treće mesto u generalnom plasmanu sa 33 boda i ozbiljan je pretendent za osvajanje titule.

Brzom Makedoncu je medju prvima čestitao njegov mladi prijatelj i može se reći učenik, beogradski šampion NIKOLA MILJKOVIĆ. IDJE i NIKOLA se znaju dugo i na puno brdskih trka su bili zajedno. U BRDSKOM ŠAMPIONATU EVROPE,porodica STEFANOVSKI i porodica MILJKOVIĆ su bili kao jedno. Tata, ZORAN MILJKOVIĆ i drugi tata STEVČE STEFANOVSKI, zajedno su brinuli o svojim sinovima, zajedno su pripremali obroke na mnogim brdskik trkama, jedni druge podržavali, tugovali i radovali se.

NIKOLA MILJKOVIĆ i IGOR STEFANOVSKI su osvojili BRDO EVROPE, IDJE dva puta. Obojica za volanom jakog „micubišija“. IGOR je sada za upravljačem „seata“ sa kojim briljira a NIKOLA je nažalost ostao bez obećanog automobila sa kojim je trebalo da učestvuje u EVROPSKOM KUPU TURISTIČKIH VOZILA – šteta, zaista velika šteta za momka koji je posebno talentovan i koji bi trebalo da predstavlja budućnost automobilskog sporta SRBIJE. Dok u svojoj automehaničarskoj radionici na Karaburmi obavlja redovne poslove NIKOLA neprestano misli o trkama. Još pre godinu dana je rekao za IGORA STEFANOVSKOG : „Samo je pitanje vremena kada će pobedi, on je fantastičan vozač“.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije