ETCC 2017 – Nirburgring – Lalušić napreduje, Stefanovski odličan

26. мај, 2017. #

Staro pravilo, da ŠTOPERICA GOVORI O SVEMU , potvrdjeno je i danas tokom kvalifikacija  ETCC , na čuvenoj i veoma dugačkoj stazi NIRBURGRING, u Nemačkoj. Organizatori su odlučili da ponove priču iz minule godine i da na veoma tešku pistu, dugačku čak 25.378 km., puste takmičere iz WTCC i ETCC serije, naravno sa startovanjem u vremenskom razmaku. Sutra, u subotu, voziće se tri kruga u prvoj i drugoj trci. Početak prve takmičarske priredbe je u 11.20 dok druga trka  kreće posle odprilike jednosatne pauze, u 12.45.

Jedini predstavnik Sbije je mladi Novosadjanin, 21. godišnji MLADEN LALUŠIĆ, član LEIN tima i za volanom svog brzog „seat leona“. Na testu i treninzima LALUŠIĆ je polako podizao tempo svoje vožnje pa je na kvalifikacijama bio značajno brži u odnosu na minuli dan. Ipak to nije bilo dovoljno da ostvari vreme kojim bi bio zadovoljan i sa kojim bi se našao bar negde u sredini 11  vozača, koliko će ih sutra biti na stazi. MLADEN LALUŠIĆ je za liderim kvalifikacija i osvajačem POL POZICIJE, ŠRAJBEROM, sa „hondom“, zaostao velikih 29.097 sekundi, medjutim valja opet naglasiti da je ovako koncipiran NIRBUGRING, vrlo težak ispit za majstore volana. Bitno je da je naš predstavmnik završio kvalifikacije bezbedno i da se sutra može nadati probijanjem na neko bolje mesto. Sutra sve učesnike ETCC serije očekuju dve veoma teške trke, dva puta po 76.134 km. !!!

U samom vrhu se dešavala velika borba izmedju odličnog FULINA sa „seatom“ i „za dlaku“ bržeg ŠRAJBERA, sa „hondom“ ( razlika samo 0.079 delova sekunde !!! ). Treći je sa zaostatkom od 1.469 sekundi bio LALUŠIĆEV timski kolega MOTA  a četvrti odlični Makedonac IGOR IDJE STEFANOVSKI, koji je opet za „mikrone“ bio sporiji od MOTE a za liderom je kasnio 1.518 sekundi. Potom su se u kvalifikacijama plasirali SABO, FISTER, osmi naš LALUŠIĆ, potom mlada Madjarica ANET DJERDJ, dok će kao poslednji startovati RIKLI i KRALEV koji se nisu pojavili na kvalifikacijama.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije