WRC 2017, Rally Argentina – Prilika za Ožiea i Nujvila

25. април, 2017. #

Krajem predstojećeg vikenda voziće se vrlo težak makadamski reli RELI ARGENTINA, sa ukupno 18 brzinskih ispita po zemlji, kamenju,rupama i prašini. Biće to peti po redu miting najboljih vozača sveta u ovogodišnjem RELI ŠAMPIONATU . Većina ljubitelja ovog sporta veruje da to takmičenje neće doneti trujumf nekom drugom već jednom iz velike četvorke. OŽIE, LATVALA, MIK i NUJVIL su zabeležili pobede na prva četiri ovogodišnja relija i realno je očekivati da će neko od njih ponoviti najbolji rezultat. Valja podsetiti da OŽIE i NUJVIL nikada nisu pobedjivali u Argentini, za razliku od LATVALA i MIKA. Od aktuelnih učesnika PADON ima jednu pobedu a i HANINEN u konkurenciji IRC.

Za poklonike ovog sporta je takodje zanimljivo da će medju elitom biti Norvežanin MADS OSTBERG sa “ fiestom“, ali da neće startovati njegov zemljak, 27. godišnji ANDREAS MIKELSEN, na proteklim takmičenjima odličan sa „škodom“ u konkurenciji WRC 2 i prošlogodišnji član FOLKSVAGEN MOTOR SPORTA.

Verovatno ste već čuli da je protekli vikend MIKELSEN proveo na testiranju „hjundaia i20 Coupe WRC“, sa zvaničnom ekipom tog tima i po svemu sudeću uskoro ćemo videti sjajnog asa za volanom odličnog „hjundaia“, sa kojim će ANDREAS MIKELSEN biti mnogo brži nego sa „škodom“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije