WRC 2017, Rally Argentina – Najmladji deklasirao favorite

28. април, 2017. #

Baš tako bi se moglo reći za ono što je danas prikazao 28. godišnji Britanac ELFIN EVANS, član M-SPORT RELI TIMA i vozač „ford fieste WRC“.

Ni najbolji poznavaoci relija, članovi reli timova i novinari specijalisti za auto sport, nisu mogli da pomisle da će mladi  ELFIN EVANS danas zabeležiti čak ŠEST pobeda na brzinskim ispitima, da će bukvalno deklasirati kompletnu elitu najboljih vozača sveta i da će u smiraj ovog dana imati prednost od čak 52.8 sekundi !!!

Takav rezultata ne bi bio iznenadjujući ako bi ga ostvario OŽIE ili recimo NUJVIL, možda TANAK ili LATVALA, naravni i KRIS MIK….. ali ko bi se nadao da će briljirati ELFIN EVANS.

To je samo potvrda onoga što su mnogi uočili posle četiri minula relija u MONTE KARLU, ŠVEDSKOJ, MEKSIKU i na KORZICI, gde su pobedila četvorica vozača i tako jasno stavili do znanja da je u ovogodišnjem RELI ŠAMPIONATU SVETA konkurencija izvanredna i da su mnogi automobili vrlo slični.

RELI ARGENTINA je tek na polovini, ima još puno da se vozi i nije sigurno da će odlični ELFIN EVANS izdržati na liderskoj poziciji do kraja. Makadam je u pitanju a EVANS izgleda nema nameru ( bar do sada ) da taktizira i da čuva ogromnu prednost, već vozi  PUNIM GASOM. Očigledno je da su mu pobede na šest ispita ulile samopuzdanje i ogromnu snagu i da je na psihološkom planu veoma dobro a to je na reliju posebno važno.

Koliko je nezgodan makadam u Argentini najbolje pokazuju slike oštećenih automobila, KRIS MIKA, LATVALE, NUJVILA.. Zbog izletanja, prevrtanja i tehničkih problema veliki zaostatak imaju MIK,SORDO i BRIN.

RELI ARGENTIUNA ima ukupno 18 ispita, završava se u nedelju ispitom POWER STAGE a tada ćemo znati i konačana plasman.

Plasman posle 8 brzinskih ispita:

1. ELFIN EVANS – „ford fiesta“
2. MADS OSTBERG  – „ford fiesta“ … + 52.8 sek.
3. TIERI NUJVIL – „hjundai“…. + 1.02.6 min.
4. SEBASTIEN OŽIE  -“ ford fiesta“…+ 1.07.2
5. OT TANAK – “ ford fiesta“…….+ 1.09.1
6. JARI MATI LATVALA – „tojot jaris“…+ 1.35.1

Galerija slika

Članci iz iste kategorije