TCR 2017 – Perfektan početak za Dušana Borkovića

3. април, 2017. #

Upravo okončan trkački vikend na stazi RUSTAVI u Gruziji, koji je predstavljao prvu rundu INTERNACIONALNE SERIJE TCR, doneo je puno radosti ljubiteljima automobilizma u Srbiji i navijačima najboljeg majstora volana naše države, DUŠANA BORKOVIĆA.

Epilog obe trke je poznat. DUŠAN BORKOVIĆ je u prvoj trci bio na devetom mestu a u drugoj se posle odluke sudija našao na četvrtoj poziciji i osvojio ukupno 14 bodova.

Oni koji su imali priliku da putem RTS 2 ili internet sajta TCR prate obe trke imali su mogućnost da vide zaista izvanrednu vožnju našeg briljantnog asa koji se prvi put našao na stazi RUSTAVI i prvi put za volanom novog automobila „alfa djulijeta TCR“.

BORKOVIĆ je imao baš veliki peh na kvalifikacijama, kada je konstatovano da mu je polomljena letva i diferencijal, pa je u obe trke startovao sa začelja, sa 13. pozicije. Ali, takva situacija nije uopšte demoralisala najuspešnijeg automobilistu Srbije. Naprotiv, kao i puno puta u svojoj bogatoj sportskoj karijeri karting vozača, reliste, brdskog šampiona i asa na kružnim stazama, DUŠAN BORKOVIĆ je vozio izuzetno motivisano, hrabro i što je najbitnije manirom baš velike zvezde sveta brzine. Po ko zna koji put je dokazao kako se vlada jakim automobilom i dok je podloga vlažna i klizava a i dok je staza potpuno suva. Bilo je uživanje posmatrati kako bela „alfa djulijeta“ sa brojem 62 i znakom SRBIJA polako i sigurno napreduje sa 13. pozicije. Znao je BORKOVIĆ da izdrži sve atake rivala i da mudro i kvalitetno prodje kroz cilj.
Sezona je za našeg sportistu počela baš dobro i nadamo se da će u nastavku, u predstojećih devet rundi TCR serije biti još bolji. Želimo mu uspeh, podijume i pobede i hvala mu što SRBIJU i naš automobilski sport predstavlja na najlepši mogući način. Podršku svoje zemlje, grada Pančeva i svih sponzora DUŠAN BORKOVIĆ u potpunosti opravdava.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije