Reagovanja posle moto trke „24 časa Le Mana“ i učešća tima SRBIJE

26. април, 2017. #

Jedna potpuno nova ekipa SRBIJE u  motociklizmu nedavno je uspela da završi čuvenu maratonsku trku u Francuskoj „24 ČASA LE MANA“. Vozači tima „TRB VIDRA TEAM“, na odlično pripremljenom i dosta skupom motociklu „YAMAHA R1“ uspeli su da završe isrpljujući maraton od 24 časa i da pored više tehničkih komplikacija, pada i oštećenja motora udju u cilj. Osvojili su 15 mesto u kategoriji „endjurans“ u SUPER BAJKU, imali su i značajan zaostatak za pobednikom, bili su na samom začelju u klasi ali za razliku od mnogih koji se nisu kvalifikovali ili koji zbog kvarova nisu završili taj maraton EKIPA SRBIJE JE USPELA.

Da li je to uspeh ili možda veliki uspeh prosudite sami. Pripremiti se za jedno i najmanje motociklističko takmičenje, učestvovati i doći u cilj mislimo da predstavlja uspeh. Raspitajte se samo šta je sve potrebno da se predstavite na trci u Kraljevu ili na Batajnici, kako se nabavlja oprema, kako gume, kolika je cena jednog trkačkog motocikla.

Naš utisak je da su momci iz „TRB VIDRA TEAM“ ostvarili veliki uspeh. Ako je neko očekivao da se na premijernom pojavljivanju na trci „24 ČASA LE MANA“ ostvari vrhunski plasman i to medju vrhunskim timovima sa ogromnim iskustvom u budžetima, onda taj, izvinite,  ne zna puno o moto trkama. Znači li nešto zastava SRBIJE i himna SRBIJE na čuvenom LE MANU. Naš istaknuti motociklistički as i višestruki šampion NENAD PETROVIĆ ŠONE, iz Kragujevca, naglasio je samo kratko – „ONI SU ZAVRŠILI TRKU“ !

Na konferenciji u Beogradu, po dolasku iz Francuske, pomoćnik predsednika AMSS, za moto sport, BOŽIDAR MIHAILOVIĆ je rekao:

“ Činjenica  je da ove trke pripadaju najzahtevnijoj klasi Moto GP takmičenja. Važno je i to što nastavljamo tradicju učestvovanja na međunarodnim takmičenjima. Sada imamo reprezentaciju kojom zaista možemo da se ponosimo i nadamo se da će  uspeti da na tri od ukupno 6 trka, osvoji bodove i zasluži stalnu licencu, koja im otvara vrata svih svetskih takmičenja u ovoj disciplini“.

Vozač tima AMSS- TRB Vidra Team Serbia, Dalibor Miletić, zahvalio je AMSS i sponzoru Slavenu Ristiću na podršci i istakao da se nada da će i predstojeće trke u Šampionatu biti uspešne, bez obzira na sve izazove koji su pred njima.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije