Mikici Vesniću stigao jedan od najmoćnijih automobila sveta

10. април, 2017. #

Kada jedan fantastičan vozač postane vlasnik fantastičnog automobila onda je veoma teško opisati zadovoljstvo sportiste koji je svestan da je automobilizam TEHNIČKI SPORT  i da vam znanje ništa ne vredi ako nemate pravu SPRAVU.

AUDI RS 3 LMS , danas se presijavao na suncu ispred poznatog servisa VESNIĆ, u Gorjanima kod Užica i kao da je i on bio srećan i kao da je i on želeo da kaže : “ Srećan sam što mi je gazda tako dobar vozač i tako dobar čovek“.

Pošto punih 50 godina pratimo sva zbivanja u domaćem a po mali i inostranom auto sportu, možemo mirno i potpuno čiste savesti reći sve NAJLEPŠE ZA NAŠEG ŠAMPIONA MILOVANA MIKICU VESNIĆA. Rodjen je 1976. godine a do sada je napravio puno. Najvažnije od svega, mnogo važnije od njegovih šampionskih titula je njegov moral i karakter. MIKICA je porodičan čovek. Sa suprugom IVANOM ima dva sina a kompletna sportska javnost je o njemu uvek slušala sve najbolje…loše stvari su nepoznate kada je porodica VESNIĆ u pitanju. Stari kažu da „iver nikada ne pada daleko od klade“, pa je za sve dobro što je naš MIKICA postigao najzaslužniji legendarni as, veteran auto sporta i višestruki šampion MILUN VESNIĆ. Zaista su retki očevi koji su kompletan svoj život, snagu, energiju, finansije i ogromnu ljubav pružili svojo deci, kao šti su majstor MILUN i njegova supruga LJUBA, učinili za svog sina i ćerku.

MILOVAN MIKICA VESNIĆ za predstojeću sezonu nema dovoljan budžet. Za sada se može reči da će voziti samo četiri trke. Posle testa u SLOVAČKOJ, uslediće endjurans  kružne trke u paru sa Poljakom JAKUBOM WSYZOMIRKSKIM. Potom i dve trke u SVETSKOJ INTERNACIONALNOJ TCR SERIJI, na stazama SALZBURGRING i HUNGARORING. VESNIĆU će finansijski pomoći GRAD UŽICE, OPŠTINA ČAJETINA, DUNLOP i verovatno odeljenje AUDIJA u SRBIJI. ( FOTO: Petar Janković )

Raspoloženi šampion je za svoje navijače danas u Gorjanima rekao:

„Jedva čekam testove na stazi SLOVAKIARING. Biće kratki, dva puta po pola sata, ali bar će se nešto novo naučiti. Posle toga dolaze dve endjurans trke u paru sa mojim prijateljem iz POLJSKE, sa JAKUBOM WSYZOMIRSKIM, na HUNGARORINGU (23.4 ) i REDBULRINGU ( 20.5 ) a onda i dve TCR trke na SALZBURGRINGU ( 11. 6 ) i na HUNGARORINGU (2.7 ). AUDI je i jak i prelep.Ima 2000 kubika, 350 KS, šestostepeni sekvencijalni menjač, DUNLOP  i MIŠELIN gume. Svi automobili su u TCR seriji istih performansi. Razlika je samo u vozačima i inžinjerima, odnosno u znanju podešavanja automobila. Svakako da i iskustvo znači a ja toga imam. Voleo bih ako uspem da budem medju 12 najboljih a posle ćemo videti. RUDI je takodje oduševljen automobilom kojeg smo zajednički kupili. Plan je da on vozi SPRINT kružne trke CENTRALNE EVROPESKE ZONE“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije