Mikica Vesnić i Rudi Pešović krenuli na evro turneju

18. април, 2017. #

Rano jutros mali karavan je iz našeg Gorjana krenuo put SLOVAKIARINGA, kod Bratislave,gde je planiran prvi test sa novim automobilom „audijem RS 3 LMS“. Nažalost taj prvi test pratiće loše vreme i kiša pa neće biti prilike za kompletnu proveru podešavanja. Već u vikendu pred nama 22. i 23.aprila VESNIĆA i PEŠOVIĆA očekuju i prve trke u okviru CENTRALNO EVROPSKE ZONE a to će biti na poznatom autodromu HUNGARORING, kod Budimpešte.

Kao što je već poznato RUDI PEŠOVIĆ će sa „audijem“ učestvovati u sprint trkama CEZ-a a MIKICA VESNIĆ sa Poljakom WSYZOMIRSKIM u endjurans kategoriji.

VESNIĆ i PEŠOVIĆ će debitovati za volanom potpuno novog i jakog „audija“, ali, imaće veoma malo vremena za upoznavanje sa novim automobilom i proveru podešavnja, takozvani „setap“. Zato realno nije mudro očekivati neke posebne rezultate ni od VESNIĆA ni od PEŠOVIĆA, kao što se nije moglo očekivati nešto veliko od bilo kog vozača u debiju sa novim vozilom. Njih kroz mesec dana, 20.i 21. maja očekuje i trkački CEZ vikend u Austriji, na stazi RED BULL RING  a  za našeg šampiona VESNIĆA pravi izazov  počinje tek u dve trke TCR serije na SALZBURGRINGU ( 11. juna ) i na HUNGARORINGU ( 2. jula ). Ni na tim trkama ne možemo se nadati nečem spektakularnom od MIKICE VESNIĆA, bez obzira što se radi o iskusnom i zaista odličnom vozaču i to samo zbog toga što VESNIĆ nema neophodne testove i jer će prvi put u karijeri biti u tako jakoj konkurenciji, internacionalnoj, tačnije svetskoj TCR seriji. MIKICA VESNIĆ je podsetimo rekao da će biti veoma zadovoljan i plasmanom u prvih 12 TCR serije a mi mu iskreno to i želimo. Ljubitelji auto sporta treba da znaju da je ova godina period takozvanog uvozavanja naših automobilista iz VESNIĆ GM REJSING TIMA i da za istaknute rezultate moramo još pričekati.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije