Karting trka FIA CEZ u Novom Marofu – Vozači iz 6 zemalja

21. април, 2017. #

OTVORENJE KARTING SEZONE

 

Vozi se FIA CEZ, PH i SportStil Cup, a nastupa 94 vozača iz šest zemalja, među kojima i dvojica iz Srbije

 

                     Obistinile su se želje i najave organizatora međunarodne karting utrke „1.Memorijal Roberto Rauš“ u broju sudionika.  Zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“ primio je 94 prijave iz šest zemalja (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Italija i Austrija) za utrku kojom se otvara hrvatska karting sezona u nedjelju 23.travnja na stazi Karting centra „ST Rauš“ u Novom Marofu. Bit će to utrka bodovana za  FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, međunarodni slovenski SportStil Cup, te natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske s dvije bodovne utrke u devet različitih klasa. Utrka nosi ime prije godinu dana tragično stradalog Roberta Rauša, prije desetak godina izuzetno uspješnog kartingaša i automobiliste na stazi u njegovom gradu, stazi koju je otac Boris izgradio u godinama njegova sportskog uspona.

Među gotovo stotinu vozača očekuje se i nastup dvojice iz Auto karting sportskog kluba Crvena Zvezda. Bit će to Nikola Tošić i Mateja Soldat u klasi Rotax Junior.

Više od polovice sudionika (51) su slovenski kartingaši posebno brojni u klasama Baby kart  i Rotax Micro Max namijenjenih onim najmlađima do 8, odnosno 10 godina.

U te dvije klase nastupit će po pet mladih  hrvatskih nada među kojima u Rotaxu vrijedi istaknuti državnog prvaka Frana Kranjca (AKK Podravina Koprivnica). Rotax Mini Max i Mini kart voze zajedno, ali se za PH boduju zasebno, pa su favoriti Marko Turk (KK Koprivnica) i Adrien Mesec (AK RI autosport), svaki u svojoj klasi. Izuzetno zanimljivo bit će u klasi Rotax Junior gdje će se suočiti dva izuzetna talenta državni prvak Zagrepčanin Jan Pokos (AKK Zanatlija) i Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport), prvak Mini karta iz 2014.godine. Među 37 domaćih kartingaša iz 13 klubova naši aduti prvenstveno se kriju u državnim prvacima, aktualnim ili bivšim poput Daria Ćućića (KK Rijaka) u Rotax Maxu, Dorijana Čargonje  i Ive Matića iz KK Podravina Koprivnica u klasi Rotax DD2, dok će višestrukom prvaku Damianu Sekuliću (AK RI autosport) račune u klasi KZ2 pokušati pomrsiti  Marko Kranjčec (AMKK Cobra Virovitica). Prošlogodišnji viceprvak klase KZ2 Master Nikola Samaržija (Cobra) predvodi skupinu najstarijih i najiskusnijih domaćih snaga.

Nedjeljni program kreće u rano jutro, od 7 sati administrativnim i tehničkim prijemom, a samo pola sata kasnije kreću službeni treninzi. U 10,40 sati počinju treninzi s mjerenjem za startne pozicije, a prva od dvije skupine utrka starta u 13,15 sati neposredno nakon svečanog otvaranja. Sredinom druge skupine uključit će se u direktnom TV prijenosu od 17 sati i kamere Kreator TV-a. Program na novomarofskoj stazi potrajat će do 18,30 sati.

Miroslav Krpan

 

 


 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije