CEZ 2017, Hungaroring – Dve pobede Zorana Kastratovića

23. април, 2017. #

Lepa vest stiže sa poznatog madjarskog trkališta HUNGARORING. Beogradski šampion 47. godišnji ZORAN KASTRATOVIĆ pobedio je u obe trke u klasi D4 2000, vozeći svog dobro poznatog „klia“ kojeg je svojeručno konstruisao i godinama usavršavao. O tome je ovaj sajt minule godine ovako pisao…

Specijalno konstruisan „reno klio“  ZORANA KASTRATOVIĆA je već na premijernom pojavljivanju, pre pet godina, izazvao pažnju i naše i evropske javnosti a pobede sa tim zaista izvanrednim vozilom prikazale su vosoke konstruktorske sposobnosti KASTRATOVIĆA. Podsetimo, reč je u staroj karoseriji „renoa klia 2″ koja je pretrpela neverovatne promene. Više od polovine stvari na automobilu su ručni rad, a ostalo su komponente koje je razvio „Vilijams Formula 1″ . Auto je više godina doterivan, testiran i uvek obnavljan. ZORAN nam je ovako opisao svog ljubimca:

„Moj klio je sada težak 930 kg. Ima motor od 2000 kubika, bez turba je, jačine 320 KS a pored manjih pneumatika sada imam mnogo bolji sekvincijalni menjač sa ručicama na volanu, takozvani „paddle shiht“, sa kojim se mnogo brže menjaju stepeni prenosa i sa obe ruke na volanu, što je svakako mnogo bolje za kompletno upravljanje automobilom. Znam da neće biti lako, ali, hrabri me činjenica da Hungaroring odlično poznajem. O trkama na Hungaroringu naši ljubitelji auto sporta će imati priliku sve da saznaju putem novog internet sajta  www.fia-cez.com“.

Popularni „KASTRO“, već dokazani inženjer a i odličan vozač uspeo je posle žestoke borbe da dva puta pobedi u ovom vikendu. Bio je oba puta bolji od Čeha MANDELIKA sa „lotusom“ ali je i veštinom i uz malo sreće stigao da prvog mesta na podijumu. U prvoj trci je prestigao Čeha u poslednjem krugu a u drugoj je odmah po ulasku u cilj ostao bez goriva!

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije