WRC 2017 – Rally Mexico – Kris Mik šokirao ceo reli svet

13. март, 2017. #

Milioni ljubitelja relija bili su bukvalno šokirani dok su posmatrali samo finale RELIJA MEKSIKO, poslednji makadamski ispit POWER STAGE, koji prema najnovijim pravilima donosi PET dodatnih bodova. Na samo nekoliko stotina metara pre cilja videli su kako sa staze izleće automobil lidera relija, „sitroen c3 WRC“, KRIS MIKA i kako se posle 20-tak sekundi ludog slaloma medju parkiranim automobilima vraća na svoju putanju i ulazi u cilj. U taboru SITROENA svi članovi tima su bili ukočeni i zaprepašćeni ! ( na slici )

Irski automobilista, 37. godišnji KRIS MIK, inače svojevremeno pulen legendarnog KOLINA MEK REA i juniorski reli šampion BRITANIJE, prikazao je u MEKSIKU zaista potpuno dominantnu vožnju po zemljanim ispitima, prekrivenim kamenjem, negde i povećim oštrim komadima koji seku gume i na stazama koje su pri velikim brzinama klizave kao led. Velika nadmorska visina od skoro 25oo metara predstavlja veliki problem ljudima zbog razredjenog vazduha, otežanog disanja i glavobolje a motorima oduzima snagu.

Kada medju najboljim vozačima  današnjice a to su SEBASTIEN OŽIE, JARI MATI LATVALA,TIJERI NUJVIL, OT TANAK, DANI SORDO, HAJDEN PADON, JUHO HANINEN stvorite razliku od skoro 40 sekundi onda je to reli poznavaocima upečatljiv dokaz da ste bili ne malo nego daleko NAJBRŽI.

Na tom poslednjem ispitu KRIS MIK je sve do pred kraj imao najbolje vreme od svih, čak i od TIJERI NUJVILA koji je pobedio na POWER STAGE. Znao je vrlo dobro da nije bilo potrebe za maksimalnom vožnjom i da mu i „ziherica“ donosi PRVU OVOGODIŠNJU POBEDU i ogromnih 25 bodova. ALI, srce sjajnog irskog automobiliste je odlučilo drugačije i naredilo mu da mora opet dokazati svoj vrhunski kvalitet.

KRIS MIKA u njegovoj karijeri nije pratila prevelika sreća. Imao je sjajne rezultate, osvojio je puno pehara, medjutim vrlo dobro pamti odustajanja i izletanja sa reli staza. Tek od nedavno je ušao u zaista odličan profi tim – tim SITROENA, koji na čelu sa šefom IV MATONOM vrlo dobro zna da se mora puno raditi, puno testirati, ispravljati greške i STALNO UČITI. Jedino tako se mogu očekivati VRHUNSKI REZULTATI i nadati TITULI RELI ŠAMPIONA SVETA.

Kada se nekako smirio i shvatio šta je sve uradio, posle malo popijenog piva i sombrerom na glavi, KRIS MIK je novinarima rekao:

„Napravio sam grešku. Posle jednog doskoka u brzoj desnoj krivini pritisnuo sam kočnicu i skliznuo sa staze. Našao sam se medju nekim kamionima i parkiranim vozilima. Nisam znao gde da nastavim, sve je bilo u rukama Boga, odjednom sam video izlaz i reli stazu.IV MATON će sigurno imati šta da mi kaže“.

RELI ŠAMPIONAT SVETA se nastavlja RELIJEM KORZIKA, uopšte ne sumnjajte da vas čekaju nova uzbudjenja PRAVIH EKSPERATA RELIJA !

Galerija slika

Članci iz iste kategorije