TCR 2017 – Dušan Borković u „alfi“ tima iz Gruzije !

14. март, 2017. #

Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, u svojoj drugoj sezoni u svetskom TCR šampionatu, voziće Alfu za gruzijski tim, uz punu podršku Romeo Ferararisa. Kao i prošle sezone srpski as takmičiće se pod brojem 62.

Prema rečima Borkovića ambicije Alfe u okviru TCR šampionata su bile najveće, pa je za njega prihvatanje ponude Italijana i Gruzina bio pravi izazov.

  

 „Alfa je ispred mene izašla sa veoma ozbiljnim planom koji uliva veliko poverenje. U ovoj fazi je sasvim izvesno da ću voziti ovu sezonu, ali ambicije se pružaju na više godina. Alfa je veoma brza na pravcu, u sporim krivinama se pokazala kao lošija, naročito na izlascima iz krivina, ali ja verujem u tim Italijana koji će biti deo gruzijskog tima i voditi računa o automobilu. Osećam i veliku odgovornost i izazov jer ćemo se iz trke u trku unapređivati i razvijati. Alfa sigurno još uvek nije na nivou VW grupacije i Honde Civik, ali mislim da ima veliki potencijal i svetlu budućnost“, rekao je Borković.

 

Gruzija po prvi put ima svoj tim i od samog početka su pokazali ogromno interesovanje da njegov važan deo bude i srpski as.

 

„Uzajamno poverenje Alfe, gruzijskog tima i sjajnog timskog kolege kao što je Kadžaja je i mene dovelo u tim i ulilo mi sigurnost. Za sada sve odlično funkcioniše. Gruzini su od samog starta osnivanja tima izrazili veliku želju da im se pridružim. Oni su veoma ozbiljno pristupili ovogodišnjoj sezoni i nisu mi ostavili mnogo mesta za dilemu. Druga važna stvar je svakako sjajan momak kao što je Kadžaja koga imam za timskog kolegu. Svako ko poznaje automobilizam zna koliko je to važno“, dodao je Borković.

 

Dobrodošlicu u Romeo Feraris, ispred tima, našem asu je poželela Michela Cerruti

 

„U poslednje dve godine smo radili veoma naporno da bi se Alfa Romeo vratio na put uspeha u automobilskom sportu. Izabrali smo da jurimo svoj cilj u TCR šampionatu, jer je to idealan teren za proizvođače da testiraju svoje granice i da se takmiče jedni protiv drugih širom sveta. Veoma smo uzbuđeni zbog početka predstojeće sezone i što u timu imamo Davida Kadžaju i Dušana Borkovića. Dušanovo prisustvo u timu je za nas još jedna garancija za postizanje značajnih rezultata tokom sezone. On je neverovatan borac i sigurni smo da će njegovo iskustvo i nastup dati posebn vrednostu timu“- rekla je Cerruti

TCR sezona startuje 2. aprila u Gruziji na stazi Rustavi i imaće 10 trkačkih vikenda i 20 trka. Finiš sezone je 26. novembra u Abu Dabiju, na trkačkom vikendu koji se vozi paralelno sa Formulom 1.

 

    „Pola staza mi je poznato od ranije, a sa drugom polovinom ću da se susretnem po prvi put na samim trkama. Ja ću kao i uvek, i u ovoj sezoni dati sve od sebe, ali faktor sreće je u automobilizmu važniji nego u većini drugih sportova. Možete biti sjajan vozač, imati odličan tim i automobil, ali na dan trka mnogo kockica mora da se posloži da bi pravi kvalitet zasijao. Ja ću kao i uvek ponosno nositi boje Srbije i predstavljati nas u svetu zajedno sa  sponzorima, bez kojih moja karijera ne bi bila moguća “- dodao je Borković.

PR.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije