Renault ZOE e-Sport Concept sa 460KS

7. март, 2017. #

Kao lider u prodaji električnih vozila i trostruki osvajač Formula E šampionata, Renault je na sajmu automobila u Ženevi predstavio uzbudljivi ZOE e-Sport Concept.

Baziran na standardnom modelu i tehnološki baziran na sportskom jednosedu, ZOE e-Sport Concept pokazuje da električni automobil može biti ujedno i zabavan i brz.

Renault ponovo pokazuje lojanost i predanost razvoju električnih automobila. Napravljen na platformi standardnog modela koji predvodi Renaultovu gamu električnih vozila u Evropi, a sa tehnologijom sportskog jednoseda iz Formula E šampionata, ZOE e-Sport Concept pokazuje da električni automobil može da bude veoma brz i veoma zabavan.

Karoserija od ugljeničnih vlakana i baterija od 450 kg na vagi donose ukupnu masu od samo 1.400 kg. Sa dva motora od skoro 460KS snage, uzbudljivi koncept iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za samo 3,2 sekunde, odnosno do maksimalnih 210 km/h mu je neophodno manje od 10 sekundi. Motori su identične snage, a jedan je smešten napred, a drugi pozadi. Kako bi potpuno iskoristio svoju moć, svaki motor ima zasebnu bateriju ukupnog kapaciteta 40 kWh.

Renault ZOE e-Sport Concept takođe koristi iskustvo iz Formula E serije u smislu optimizovanja snage i isporuke na točkove. Renaultova napredna elektronika pomaže preciznom doziranju snage, ali i dinamičnom ubrzanju ukoliko je to potrebno. Elektronika se može podešavati u četiri različita moda podržavajući stil vožnje između naglaska na performansama i autonomiji. Podešavati se može čak i isporuka snage između prednjeg ili zadnjeg motora, stavljajući akcent na prednji ili zadnji pogon. Istovremeno, sistem vazdušnog i vodenog hlađenja sa napred pozicioniranim radijatorom je maksimalno optimizovan kako se baterija i kontrolna jedinica ne bi pregrejavali.

Ovo je zaista prava trkačka mašina. Stručnjaci iz Renault Sport odeljenja su prilagodili oslanjanje ekstremnoj snazi, a cevasta šasija dolazi od Renault Sport modela koji se takmiče na brdskim i snežnim trkama.

Nisko težište, proširen trag točkova i pogon na sve točkove garantuju maksimalnu stabilnost na krivudavim podlogama.

Renault ZOE e-Sport Concept je opremljen točkovima 245/35 R20 i velikim kočionim diskovima koji mu omogućavau veliku zaustavnu moć. Podesivi ÖHLINS amortizeri iz Megana Trophy R.S. 275 su još jedan proizvod motorsport branše i pomažu različitim stilovima vožnje i različitim konfiguracijama staza.

Izvor: Klix.ba + Auto.blog.rs

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije