Otvorena karting sezona 2017. na stazi Autokomerc Karting Centra

31. март, 2017. #

 

 

Autokomerc Karting Centar je 31. marta zvanično otvorio karting sezonu 2017. za sve ljubitelje ove popularne sportske discipline.  

 

Tačno pre 15 godina Beograd je, zahvaljujući kompaniji Autokomerc, dobio prvu profesionalnu karting stazu, čiji je kvalitet potvrđen licencom FIA C Međunarodnog karting komiteta (CIK). To je ujedno i potvrda da kartodrom zadovoljava  najstriktnije zahteve za održavanje međunarodnih takmičenja, kao i da je pitanje bezbednosti usklađeno sa internacionalnim karting standardima.

 

Ovim povodom Karting Centar je okupio predstavnike medija. U takmičarskom delu novinari su pokazali izvanredne veštine u vožnji kartinga. Prvo mesto osvojio je Zoran Živkov – redakcija Top Speed-a, drugo mesto je zauzeo Branko Avramović iz redakcije Vrelih Guma, a treće Nemanja Nikolić – Play Radio. Najboljim takmičarima uručeni su pehari.

 

Karting privlači kako ljubitelje automobilizma i profesionalne vozače, tako i rekreativce koji žele da vožnju dožive na jedan potpuno nov i dinamičan način.  

 

O popularnosti i atraktivnosti vožnje kartinga najbolje svedoče naši korisnici kojih je iz godine u godinu sve više. Na stazi Autokomerc Karting centra u sezoni se organizuje čak 30.000 vožnji, a za poslednjih godinu i po dana imamo gotovo 20.000 registrovanih korisnika. Sve je veći broj stranih gostiju, koji karting biraju  kao jednu od najboljih rekreativnih zabava i atrakcija prilikom posete Beogradu.

Jedno je sigurno – vožnja kartinga predstavlja nezaboravno i neprocenjivo iskustvo, a ujedno pruža mogućnost da se unapredi vozačka tehnika. Više od vožnje običnog vozila, ipak manje i bezbednije od bolida formule – karting vam daje šansu da se tokom vožnje preobratite u filmskog junaka i učesnika prave avanture.

 

Autokomerc Karting centar nudi brojne usluge svim gostima, među kojima ističemo  mogućnost organizovanja korporativnih druženja i team buildinga, organizaciju dečijih rođendana, zakup staze u terminu koji gostima odgovara, sve do individualnih vožnji i dolaska sa prijateljima i porodicom. Za sticanje prvih iskustava na raspolaganju je i škola kartinga. Karting Centar je otvoren svakodnevno od 10 do 22 časa, a u letnjem periodu i do ponoći.

 

Autokomerc Karting centar poznat je i po činjenici da već tradicionalno organizuje   amatersko karting takmičenje „Budi pobednik“, koje će ove godine, osmi put za redom, početi u junu, a glavna nagrada za pobednika je automobil.

 

Tokom cele sezone svi ljubitelji kartinga imaju jedinstvenu šansu da uživaju na stazi Autokomerc Karting centra i da vožnju dožive na poseban i zabavan način, uz puno adrenalina, razvijajući takmičarski duh i svoje vozačke sposobnosti.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije