Moto GP -U 20h na Sport Klubu

26. март, 2017. #

 

Vozači „kraljevske klase“ podržali su odluku o otkazivanju kvalifikacija za Veliku nagradu Katara zbog loših vremenskih uslova na stazi „Losail“.

Prve kvalifikacije nove sezone nisu održane u subotu, pošto zbog kiše nije bila moguća akcija. Uslovi na stazi su bili takvi da vozači nisu mogli da izađu na stazu u Dohi ni na pneumaticima za suvo, ni za kišu.

Ranijih godina zbog činjenice da se u Kataru vozi pod reflektorima uopšte nije postojala mogućnost da se vozi po kiši, ali je prošlog meseca doneta odluka suprotna tome. Vozači su odmah istakli zabrinutost zbog toga, da bi se u subotu pored padavina pojavili problemi sa drenažom staze, a organizatori su objavili da ne bi bilo drugačije ni da se vozi po danu.

Bezbednosna komisija Svetske motociklističke federacije u sastavu Loris Kapirosi i Franko Unčini u februaru je posle inspekcije donela odluku da u Kataru može da se vozi po kiši, uprkos refleksiji. Međutim, Markes kaže da je konačna odluka uvek bila na vozačima.

Mislim da je došlo do nesporazuma. Kapirosi je samo provozao motor, u pitanju je bila veštačka kiša, rekao je da postoji mogućnost, ali je odluka je na vozačima. Na kraju je i on sam rekao da je nemoguće. On ima veliko iskustvo, ako je rekao da je nemoguće i trebalo je da se kaže: ‚ako pada kiša, otkažite trku‘. Ali, rekao je da postoji mala mogućnost, međutim, da vozači odlučuju. Razgovarali smo i složili smo se da ako je Kapirosi rekao da postoji mogućnost, moramo da pokušamo i razumemo ga“, rekao je Markes.

Trke na stazi „Losail“ kreću od 20 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 3. Ukoliko ponovo dođe do kiše, trke će najverovatnije biti pomerene za ponedeljak, iako se u subotu pojavila mogućnost da se voze ranije tokom dana u nedelju.

Sport Klub

Galerija slika

Članci iz iste kategorije