Gradovi i opštine Srbije podržavaju naš auto moto sport

27. март, 2017. #

 (U Beogradu, 27.03.2017.) Danas 27. marta, u svečanoj sali Beogradskog sajma, Auto-moto savez Srbije i Sportski auto i karting savez Srbije održali su konferenciju za medije na kojoj su potpisani ugovori sa predstavnicima gradova i opština iz Srbije koji podržavaju auto, moto i karting sport, a koji istovremeno daju veliki doprinos unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

 

 

Predsednik AMSS, Mirko Butulija, istakao je da mu je posebno zadovoljstvo zbog inicijative kojom će se pokrenuti projekat Sportskog auto i karting saveza Srbije i lokalnih samouprava, a koji će doprineti  boljoj promociji auto i moto sporta u Srbiji, vratiti ga na mesto kome mu pripada i doprineti povećanju bezbednosti u saobraćaju. Siguran sam da ćemo ubuduće imati više vozača koji će biti promoteri ove ali i sličnih akcija, rekao je Butulija.

 

Sa željom da delujemo preventivno, kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, ali i da ojačamo auto i moto sport u Srbiji, ovim projektom načinili smo prvi korak, istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Odgovornost je svih nas prema našoj deci, prema budućim šampionima da istrajemo ovoj u nameri i uz podršku Auto-moto saveza Srbije i lokalnih samouprava projekat i sprovedemo u delo, izjavio je Udovčić.

 

Predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović zahvalio se svim prisutnima na naporima da se uključe u promovisanje i rad na unapređenju bezbednosti saobraćaja u Srbiji. Istakao je važnost uloge koju AMSS ostvaruje kroz svoje projekte kojima se kroz edukaciju podiže saobraćajna kultura kod mladih, koju je Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznala, izrazivši zadovoljstvo zbog pokrenute inicijative i na lokalnom nivou.

 

Uz podršku Auto-moto saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Agencije za bezbednost saobraćaja, svoju podršku projektima kojima se omogućava razvoj auto i moto sporta dali su i naši   šampioni iz sveta auto sporta, Dušan Borković i Nikola Miljković.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije