Dočekajte spremni proleće – Vianor saveti za održavanje pneumatika

7. март, 2017. #

 

 

 

BEOGRAD – 7. mart, 2017. godine – ispravnost pneumatika je od velike važnosti za bezbednost prilikom vožnje, pa je tako i njihova redovna kontrola neophodna.

 

Kada su temperaturne razlike u velikom rasponu kao ovih dana, neophodna je zamena zimskih za letnje gume. Na taj način sprečava se stvaranje pukotina na zimskim pneumaticima koje nastaju usled reagovanja na hladno – toplo, dok se letnje postepeno pripremaju zaveće temperature tokom godine.

 

Pored zamene jedan od najvažnijih faktora za dugovečnost pneumatika je konstantna provera i kontrola pritiska, koji u mnogome utiče na njihovu dugotrajnost i ravnomerno trošenje kao i za upravljivost. Leti je posebno važno dopunjavati gume azotom umesto vazduhom, jer se tako sporije ispumpavaju i manje zagrevaju što ih dodatno čuva od trošenja i produžava vek.Premeštanje sa jedne na drugu osovinu, odnosno zamena mesta je još jedan trik koji dodatno štedi gume.

 

Aksesoar koji treba prilagoditi u toplim danima su aluminijumske felne koje zbog svoje čvrste teksture smanjuju habanje guma ali i potrošnju goriva, te se na taj načinmože uštedeti na oba polja. Za finalnu negu poželjno je koristiti sredstva koje se nanose vlažnom tkaninom i utrljavaju četkom. Dva premaza godisnje dovoljna su da pneumatici zasijaju, ali održavati uz preporuku proizvođača.

PR.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije