Ponovo rođen – Range Rover iz 1978. godine

8. фебруар, 2017. #

 

 

 

 

BEOGRAD – 7. februar, 2017. godine – Land Rover Classic će ove godine na salonu Retromobile u Parizu, predstaviti Range Rover model iz 1978. godine u potpuno novom sjaju zahvaljujući „Reborn“ programu.

 

Reborn je novi program koji potencijalnim kupcima nudi jedinstvenu priliku da kupe originalni vintidž Range Rover iz kolekcije Land Rover Classic. Svaki Range Rover Reborn će proći kroz kompletnu obnovu u skladu sa specifikacijama fabričkih modela iz 70ih godina i koristiće Land Rover Classic delove u cilju očuvanja i zaštite autentičnosti vozila. Svi primerci imaće Bahama Gold premaz i 3.5-litarski V8 motor sa 132 konjske snage i 251 Nm obrtnog momenta. Motor će biti uparen sa četvorostepenim ručnim menjačem i pogonom na sva četiri točka sa mogućnošću zaključavanja centralnog diferencijala. Cena će se kretati od 135.000 funti.

 

„Range Rover Reborn je još jedan primer naše tehničke stručnosti. Naglašava našu posvećenost negovanju bogatog nasleđa Land Rovera i predstavlja retku priliku za klijente da poseduju vrednu i istinski naplativu auto ikonu.“ – izjavio je Tim Hannig, direktor Jaguar Land Rover Classic.

 

Range Rover je lansiran davne 1970. godine, prvobitno sa samo dvoje vrata, sve do 1981. godine kada je uvedena proizvodnja sa četvoro vrata, i kao takav ostao je popularan sve do kraja proizvodnje prve generacije 1996. godine. Proizvodnja je nastavljena uz drugu generaciju još dve godine, a naziv Range Rover Classic uveden je kako bi se ovaj model razlikovao od svog modernijeg rođaka. Rover je sigurno definisao modele luksuznih 4×4 vozila, i bio je izbor članova kraljevskih domaćinstava, političara i zvezda. Zadržao je svoju verodostojnu poziciju kao SUV do danas, sa velikim brojem noviteta i rekorda u dugogodišnjoj i istaknutoj istoriji širom sveta. Tokom 70ih, Range Rover je postao prvo vozilo koje je izloženo u Luvru u Parizu kao uzoran rad industrijskog dizajna.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije