Ekipa De Rooy i Goodyear među najboljim kamionima na reliju Dakar 2017

13. фебруар, 2017. #
Ekipa De Rooy je svojim kamionima, pomoću Goodyearovih pneumatika, na reliju Dakar 2017 koji je nesumnjivo najzahtevniji izazov za pneumatike na svetu, osvojila treće i četvrto mesto.
Kranj, 13. februar 2017. – Ekipa De Rooy je na reliju Dakar 2017 u kategoriji kamiona uspešno savladavala izuzetno teške uslove i u više etapa trke bila je u vođstvu, ali se na kraju ipak morala pomiriti sa trećim i četvrtim mestom. Sa dva kamiona Iveco Powerstar 4X4, opremljena terenskim teretnim pneumaticima Goodyear ORD, Holanđanin Gerard De Rooy u kamionu br. 500 i Argentinac Federico Villagra u kamionu br. 502 su po zahtevnom terenu prešla 8.500 kilometara i došla na cilj neposredno iza dva ruska kamiona Kamaz. Preostala dva kamiona ekipe De Rooy su među 50 prijavljenih trkača završila trku na 16. i 17. mestu. „Naš ovogodišnji cilj je bio da dođemo na podijum, što nam je i uspelo. Imali smo jedan loš dan, a za to stvarno ne možemo nikoga da krivimo. Mogu da živim i sa trećim mestom,“ izjavio je Gerard De Rooy.
Na reliju Dakar 2017 ekipa De Rooy i Goodyear nastavili su dugotrajnu i uspešnu saradnju. Ekipa je za svoje trkačke kamione izabrala terenske teretne pneumatike Goodyear 375/90R22.5 ORD, a za servisne kamione pneumatike Goodyear Omnitrac MSD II za kombinovanu upotrebu. Ove godine učesnici su bili izloženi užasnim uslovima, od odrona puteva do dubokog blata, zato su pneumatici ponovo odigrali ključnu ulogu. Ekipi su bili na raspolaganju Goodyearovi inženjeri koji su se u pozadini trudili iz sve snage da kamionima obezbede najbolje moguće prianjanje u ovim nesumnjivo najrigoroznijim testovima pneumatika na svetu.
Na reliju se ekipa De Rooy, koju čine vozač Gerard De Rooy, njegov suvozač Moises Torrallardona i mehaničar Darek Rodewald, dvanaest dana utrkivala sa 49 kamiona. Krenuli su 2. januara iz Asunciona u Paragvaju i većinom su vozili izvan čvrstih puteva. Vožnju su nastavili kroz Boliviju, dole do Buenos Airesa u Argentini, u kome se 14. januara trka i završila. Jedanaest etapa relija Dakar pokrile su oko 8.500 kilometara puta i obuhvatale su blatnjave uzbrdice, pustinje, visoke planinske masive i kamenite terene. Na reliju je ukupno učestvovalo 317 motocikala, kvadova, automobila, manjih dostavnih vozila i kamiona, od kojih je 222 došlo do cilja. 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije