Rallye Monte Carlo 2017 – Ožie najbži na ispitu „shakedown“

18. јануар, 2017. #

Četvorostruki prvak sveta u reliju, i četvorostruki pobednik proteklih MONTE KARLO RELIJA, sjajni Francuz SEBASTIEN OŽIE, pokazao je i na uvodnom-test ispitu da je neuhvatljiv na svom terenu, kod rodnog mesta GAP a time i najozbiljniju nameru da na RULET RELIJU pobedi sa novim timom i novim automobilom „ford fiestom WRC 17“.

Na kratkoj i delom zaledjenoj stazi od samo 3.35 km. „fiesta“ sa brojem JEDAN je imala čak 4.2 sekunde bolje vreme od drugoplasiranog vozača a to je bio danas očigledno vrlo raspoloženi Norvežanin ANDREAS MIKELSEN, vozač ove godine u konkurenciji WRC 2, sa fabričkom „škodom fabijom R5“. Iako u automobilu drugačije specifikacije MIKELSEN je iza sebe ostavio gro zvezda, kao da je želeo podsetiti da je on ipak za najjaču klasu i da su neki pogrešili što ga nisu angažovali….

Uvodni test ispit je dobra prilika da se još jednom proveri već odredjeno podešavanje automobila i možda konstatuju neke greške ali nije preporučljivo proveravati limite. To je lako konstatovati ali kada se navuče kaciga onda je i najboljima teško baš sve kontrolisati. Danas su u želji da budu što brži preterali italijanski relisti DJAN DOMENIKO BASO i KRUNJOLA a u jednom momentu se u jarku našao i ugledni JUHA HANINEN, sa novom „tojotom jaris WRC“.

Iskusni Irac KRIS MIK je sa svojim „sitroenom C3 WRC“ ostvario tek 22. vreme, medjutim, očigledno je plavokosi as shvatio ovaj ispit kao zagrevanje i da će tek u narednim danima pokazati šta zna.

Rezultati ispita „shakedown“ :

1. Ožie  2.18.1 ( na prvom prolasku )
2. Mikelsen   2.22.3
3. Tanak     2.24.2
4. Latvala 2.25. 2
5. Padon  2.25.8
6. Sordo  2.26.0
7. Haninen 2.26.6
8. Nujvil  2.26.9 ( na trećem prolasku )
9. Kamili 2.29.4
10. Kopecki  2.29.9

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije