Rallye Monte Carlo 2017 – Počinje reli praznik

16. јануар, 2017. #

Baš tako bi se mogao nasloviti predstojeći januarski vikend. RELI MONTE KARLO ovoga puta obeležava 85. izdanje. Uvek je bio i ostao na samom vrhu. Mesto početka, kvalitet takmičara i ambijent Monaka, začinjen predelima Visokih Alpa Provanse, stvorili su od RULET RELIJA neverovatan ugled. Za mnoge fanove, vozače i predstavnike medija već odavno je NAJBOLJI medju NAJBOLJIMA.

Ovaj koji je pred nama ima posebnu draž. Kao što je poznato fabrički tim VOLKSWAGEN MOTOR SPORT se povukao iz reli šampionata sveta a aktuelni četvorostruki šampion, Francuz SEBASTIEN OŽIE se obreo u novom timu i novom automobilu – M SPORTU i „ford fiesti“.

Tim i vozilo promenio je i poznati finski automobilista JARI MATI LATVALA. Na reliju MONTE KARLO biće za volanom najnovije „tojote jaris“. Kako će se predstaviti OŽIE, kakav će biti LATVALA, da li će ipak najbolje proći asovi „hjundaia“, NOJVIL, TANAK i SORDO ili će do vrha stići „sitroen“, sa KRIS MIKOM.

Pored „zvezda“ i na ovom RELIJU MONTE KARLO pojaviće se baš veliki broj istaknutih specijalista ze reli.

Na sva ta pitanja dobićemo odgovor u nedelju oko podne, na cilju u MONAKU.

Uvodni test ispit, takozvani SHAKEDOWN, vozi se u sredu.RELI MONTE KARLO 2017, počinje u takmičarskom delu u četvrtak uveče, sa dva noćna brzinska ispita. U petak, već od jutarnjih sati sledi još šest ispita, u subotu pet i nedelju četiri – ukupno 17 brdsko brzinskih ispita.

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije