Ostali smo i bez Branka Bate Nadja ( foto )

30. јануар, 2017. #

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srpski automobilski sport je ostao bez odista velikog majstora volana, strastvenog lovca i gospodina vozača, TAKVIH danas više nema.
U Beogradu je posle duge bolesti preminuo BATA NADJ, petostruki reli šampion JUGOSLAVIJE, nosilac ZLATNE KACIGE, nekadašnji sekretar za sport AUTO MOTO SAVEZA JUGOSLAVIJE,  moreplovac i ronilac, potporučnik na razaraču „Split“, sin generala Koste Nadja, rodjen 1947. godine u Skoplju.

Dva puta je bio na poluostrvu Čukotka u Rusiji, na verovatno najsurovijem mestu na svetu, gde se temperatura vazduha spušta i do 53 stepena ispod nule. Tim povodom je 2013. godine objavio i knjigu pod naslovom LOV IZNAD POLARNOG KRUGA ( ČUKOTKA ).

Kada je pričao o svojoj reli karijeri uvek je prvo pominjao svog učitelja i instruktora BRANIMIRA PERIĆA DŽOA. Godine 1970. su DŽO i BATA učestvovali sa dva „fiata 1300“ na maratonskom reliju „TOUR D,EUROPE“, zajedno sa BOLETOM BOŠKOVIĆEM i BUBETOM SPASOVSKIM.

BATA NADJ je i 1973. godine bio na reliju OKO EVROPE, sa JOVICOM PALIKOVIĆEM.

BRANKO BATA NADJ je bio posebno uvažavan medju automobilistima cele nekadašnje JUGOSLAVIJE. Bio je veliki prijatelj mnogih , posebno legendarnog JOVICE PALIKOVIĆA. Svojim ponašanjem, lepim manirima i smirenošću bio je pravi ponos familije sportskih vozača. Priča o njemu i njegovom životu, uspesima i pobedama sasvim sigurno će se dugo, dugo ponavljati. U vreme BATE NADJA jugoslovenski auto sport je doživeo ZLATNE TRENUTKE !

Kremacija je 1.februara 2017. u 15.15 časova, u Beogradu na Novom groblju.

 

 

 

Članci iz iste kategorije