Dakar reli 2017 – Toby Price imao težak pad, Sagmajster stao !

5. јануар, 2017. #

Na DAKAR RELIJU ništa nije sigurno i sve je moguće. Četrvta etapa se još vozi a na cilj u TUPIZO takmičari polako pristižu. Staza dugačka 521 km. je na velikoj nadmorskoj visini pa su i vozači a i mašine osetile značajan nedostatak vazduha.

Vest dana je da je zvanični šampion DAKARA, Australijanac TOBY PRICE, imao težak pad samo nekoliko kilometara pred ciljem. Prebačen je helikopterom u bolnicu a doživeo je frakturu leve butne kosti. Uzdanica KTM tima poveo je oštru borbu sa Špancem BAREDOM BORTOM, bila je to besomučna jurnjava po teškim makadamskim terenima, kamenju, klisurama, sada na niskoj temperaturi u Boliviji. Bareda je imao više sreće, osvojio je prvo mesto i tako su učvrstio na vodećem mestu u generalnom plasmanu.

Naš hrabri motociklista GABOR SAGMAJSTER je juče imao jedan od najtežih dana u motociklističkoj karijeri. Završio je nekako treću etapu i dokopao se 91. mesta u generalnom medjutim morao je da potraži lekarsku pomoć jer je dehidrirao. Danas na početku četvrtog dana i četvrte etape, prošao je punkt WP1 a posle toga nije stigao na sledeću kontrolnu tačku……prošlo je dosta vremena i sve nažalost ukazuje da je naš sjajni motokros šampion ovoga puta odustao….. ( na zvaničnoj listi DAKAR RELIJA 2017. upravo se pojavila informacija da je GABOR SAGMAJSTER ipak završio četvrtu etapu, na 106. mestu )

U klasi automobilista izgleda da je ovu etapu dobio legendarni Francuz SIRIL DEPRE, nekadašnji višestruki šampion  u moto klasi, sada jedan u timu strašnog „pežoa“ a drugo mesto je zauzeo Španac NANI ROMA, sa „tojotom“. SEBASTIJEN LOEB je nešto zaostao a uskoro ćemo znati i konačana poredak

Kod kamiondžija se vodi baš velika borba. Na liderskom mestu se smenjuju „KAMAZ“, „TATRA“ i „IVEKO“, a podsetimo da je u generalnom posle tri etape na prvom mestu sjajni RENO !!!

Galerija slika

Članci iz iste kategorije