Dakar reli 2017 – Nastavak golgote i brzinski ispit od 346 km !

4. јануар, 2017. #

Video klipovi, fotografije i mnogi televizijski snimci koji su stigli iz Argentine, sa druge etape 39. DAKAR RELIJA, očiti su dokaz o ekstremno teškoj etapi u kojoj je desetak takmičara ostalo pokraj staze. Kada jedan motociklista na zemljanoj podlozi, prepunoj rupa i prevoja, vozi brzinom od 180 km/h onda verovatno možemo razumeti koliko je ovaj maraton opasan i da samo vrhunski majstori, maksimalno pripremljeni i sa najboljim motorima mogu doći do zlatnih plasmana. Činjenica je takodje da se radi o ljudima koji već godinama voze i koji su zarad svoje „lude vožnje“ doživeli mnogo padova i povreda.

Naš GABOR SAGMAJSTER, kao što se i očekivalo, napreduje…Sada, na početku treće etape je 89. u generalnom plasmanu. Njegovi navijači su sigurno očekivali malo bolji učinak, ali, moramo biti realni. Naš izvanredni šampion moto krosa, učesnik na već 10 DAKAR RELIJA, takmiči se u MARATON klasi a u samom vrhu generalnog plasmana su profesionalci iz fabričkih ekipa, mladji, sa više energije i sa mnogo više odradjenih kilometara, sa najnovijim motociklima i mnogi čak 50 kg. lakši od našeg asa iz Subotice.

Vodeći TOBY PRICE,Australijanac, ima samo 29 godina, visok je 1.88 a težak 93 kg. Drugoplasirani 37. godišnji  Portugalac PAULO GONCALVES je visok „metar i žilet“, 1.68 a težak 74kg. Treći u generalnom je sjajni Britanac SAM SUNDERLAND, ima 27 godina, visinu 1.79 i masu od samo 70 kg !!!!

Od naših kolega novinara, na 39. DAKAR RELIJU, saznajemo,GABOR SAGMAJSTER je u drugoj etapi imao jedan pad, našao se u momentu u nekoj rupi prepunoj vode, motor „ktm 450“ je neznatno oštećen i počeo je da trokira, ali, naša ljudina iz Bačke je stigao na cilj. Dobio je 1 minut penalizacijea u taboru AUTONET, motocikl sa brojem 72 je popravlje.

U toku je treća etapa, sa još dužim brzinskim ispitom od čak 364 km. ( za kamione 199 km. ), ukupno za većinu 780 km.

Maraton se nastavlja a organizatori, što je ponavljamo razumljivo u takvim mamutskim dogadjajima, prave greške. Objavljeno je da su na treću etapu jutros krenula 79 automobila a zna se da ih je na samom početku bilo 77.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije