Dakar reli 2017 – Loeb dobio brzinac a Sagmajster je 80.

6. јануар, 2017. #

Peta etapa je bila i kraća i sasvim sugurno lakša od prethodne dve. Na stazi od 622 kilometra, opet iznad 3000 metara, odradjen je i brzinski ispit od 447 kilometra.

U klasu automobilista ubedljiv je bio SEBASTIJEN LOEB sa „pežoom“, naravno uz asistenciju svog dugogodišnjeg prijatelja i suvozača DANIJELA ELENE, malo kasnije je u cilj uleteo NANI ROMA, poslednja uzdanica „tojote“, a potom su stigli i „lavići“ sa PETERHANSELOM  i DEPREOM.

U generalnom poretku prvi je PETERHANSEL, ispred LOEBA i DEPREA..

Medju motociklistima je došlo do novih pomeranja. Već na početku etape je zalutao BAREDA BORD a na brzincu je dominirao odlični Britanac SUNDERLAND. Posle njega su stigli  GONCALVES i VANBEVERAN.

Naš GABOR SAGMAJSTER, kao da se noćas dobro naspavao a da su mehaničari oporavili stari „ktm repliku“ koji je već pet godina da Dakaru. GABOR se dobro obukao, s obzirom na opet hladnije vreme i dodao pun gas. Podstimo da je juče brzinac okončao kao 106. a danas je na tom specijalnom ispitu od 447 kilometara, posle tri dolivanja goriva i dobre navigacije skočio na 79 mesto. Tako brzom usponu nismo se nadali pa zato svaka čast našem majstoru iz Subotice, gde se verujemo s pažnjom prate plasmani SAGMAJSTERA.

U kategoriji kvadova se takodje dešavaju pomeranja u plasmanu. Brzinac je dobio KOOLEN, ispred GALEGA i VITSE.

Medju kamiondžijama takodje sevaju varnice. Ispit brzine je dobio čuveni DE ROOY sa „ivekom“, ali, prate ga sigurno dva „kamaza“ gde su prvi vozači NIKOLAEV i MARDEEV.

Sutra se vozi nova etapa u Boliviji,šesta po redu, ORURO – LA PAZ. Dugačka je 786 km a potom sledi tako potreban odmor za sve. Malo opuštanja, spavanje i dovoljno vremena za mehaničarske ekipe da pripreme mašine za drugo poluvreme velikog i spektakularnog maratona, 39. DAKAR RELIJA.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije