Dakar reli 2017 – Cilj je na vidiku

13. јануар, 2017. #

Svi jedva čekaju sutrašnju etapu i kratki brzinski ispit od 64 km. koji će označiti kraj velikih muka za sve učesnike 39. DAKAR RELIJA.

U klasi automobilista danas je najbrže vozio SEBASTIJEN LOEB, ali, imao je i nekoliko grešaka, probušen pneumatik i par izletanja sa putanje. Želeo je da danas prestigne svog timskog rivala STEFANA PETERHANSELA, medjutim trijumf na brzinskom ispitu od samo 18 sekundi nije mu puno značio u borbi za pobedu u generalnom plasmanu…tako da 12 puta DAKAR ŠAMPION već gleda na svoju 13. titulu!

GABOR SAGMAJSTER je opet stigao na cilj. Na brzinskom ispitu je zabeležio 65. mesto što ga u ovom trenutku postavlja na 74. poziciju u ukupnom poretku medju motociklistima, koji su inače najviše odustajali. U svojoj MARATON klasi naš moto kros šampion će biti oko 20. mesta.

Medju najboljim vozačima motocikala, Amerikanac SEM SANDERLEND, sa „ktm“, sigurno hita ka prvoj DAKAR pobedi.

Skoro je sve poznato u kategoriji kvadova i kamiona i skoro je sigurno da će u obe klase trijumfovati odlični takmičari iz Rusije.

Sutra svi stižu u BUENOS AIRES, glavni grad Argentine. Biće to kraj muka na jednom od najtežih auto moto maratona održanih u Južnoj Americi.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije