Dakar reli 2017 – Trostruka pobeda „pežoa“, Sagmajster 96.

4. јануар, 2017. #

Treća etapa 39.DAKAR RELIJA čini se da je po težini kao i minula. Veliki izazovi tek predstoje jer se kompletan karavan bliži velikim visinama. Sa temperature od 36 stepeni takmičari će doći  u područje  planina gde će ih sačekati hladno vreme, verovatno i kiša a temperatura će biti oko 5 stepeni Celzijusa.

U klasi motocikala TOBY PRICE je sasvim izvesno izgubio mesto na vrhu plasmana, zaostao je previše na samom početku, da li zbog pada ili tehničkih problema, saznaćemo. Vodi Španac BAREDA BORT, ispred QUINTANILE i SIUNDERLENDA… Naš GABOR je u velikom zaostatku, negde oko 100. mesta.

Medju automobilistima je prava pravcata „rovovska borba“. Trenutno vodi AL ATIJA sa „tojotom“, ali uporno ga prati PETERHANSEL sa „pežoom“, u jakoj želji da smanji veliki zaostatak. Blizu su i LOEB i HIRVONEN sa „minijem“.

Najnovije: Veoma kasno iz Argentine stižu neke informacije a za konačni poredak moramo sačekati. Treća etapa je donela ogromne poteškoće svim učesnicima pre svega u navigaciju. Lutalu su i grešili svi pa čak i favorizovani vozači „PEŽOA“. U vrhu su se smenjivali AL ATIJA i PETERHANSEL, ali, brzi vozač iz KATARA  je doživeo peh, otpao mu je točak i to će naravno znatno uticati na konačan plasman „tojote“. PETERHANSEL, SAJNC i LOEB, dobili su brzinski ispit koji je bio podeljen u dva dela.

U klasi motociklista lider TOBY PRICE je zalutao, izgubio puno vremena, pa je ispit dobio BAREDA, ispred SUNDERLANDA…

Naš GABOR SAGMAJSTER je brzinski ispit završio na 96. mestu. Sutra sve očekuje još jedan težak dan a DAKAR RELI ulazi u Boliviji i dolazi opet na velike visine.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije