WRC – Sebastien Ožie još razmišlja o sezoni 2017

6. децембар, 2016. #

Aktuelni i četvorostruki reli prvak sveta, Francuz SEBASTIEN OŽIE, još nije doneo odluku da li će i u kojem timu, sa kojim automobilom, nastaviti svoju briljantnu reli karijeru. OŽIE je kao što je poznato obavio testove sa „tojotom“ i „ford fiestom“, u društvu svog suvozača ŽULIJENA INGRASIA.
Ugledni HJUNDAI je ovih dana objavio sastav svoje ekipe za sezonu 2017 ( NOJVIL, SORDO, PADON ) a iz Francuske stižu informacije da SITROEN još nema budžet za veoma kompleksnu sezonu koja je na pragu, već dva dana po završetku maratona DAKAR, u MONTE KARLU 16. januara počinje čuveni RULET RELI, prvo takmičenje u seriji WRC 2017.

U minulom vikendu su OŽIE i INGRASIA bili na glamuroznoj svečanosti FIA u Beču a novinari su najboljeg reli vozača današnjice zatrpali pitanjima o sezoni 2017  i timu u kome će se naći OŽIE.

Za portal WWW.MOTORSPORT.COM raspoloženi SEBASTIEN OŽIE je rekao:

„U ovom trenutku ne znam da li ću biti deo prvenstva u 2017. godini. Ne mogu da garantujem sada, ali, ipak želim da se takmičim. Postao sam otac i sada je sve teže napustiti kuću. Želim da budem u reliju ali samo u projektu koji je za mene interesantan i koji nagoveštava uspeh, koji bio bio nastavak protekle četiri godine“

U krugovima poznavalaca reli prilika takodje nema pravog odgovora o učešću SEBASTIENA OŽIEA i ŽULIJENA INGRASIA na prvom reliju u Monte Karlu i nastavku sezone. Opcije su za sada SITROEN i FORD ali je sve vezano za veliki budžet, neophodan za celu sezonu i pohod na prvo mesto. To nije baš lako i toga je OŽIE vrlo svestan. Nekoliko vrhunskih  reli vozača današnjice imaju ozbiljnu nameru da se dokopaju TITULE RELI PRVAKA SVETA. Izvesno je medjutim da bez SEBASTIENA OŽIEA naredni RELI ŠAMPIONAT SVETA neće biti kao protekli.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije