Valentino Rosi po peti put pobedio na „Monza rally show“

5. децембар, 2016. #

Na poznatom naionalnom autodromu MONCA, , u Italiji, dvadesetak kilometara severno od MILANA, po 14. put je održan RELI, ovoga puta pod naslovom MONSTER ENERGY MONZA RALLY SHOW.

Takmičenje je zamišljeno kao skup poznatih imena iz sveta auto trka, relija i motociklizma i održava se uvek pri kraju godine na posebno kreiranim asfaltnim brzinskim ispitima autodroma MONCA. Prave zvezde volana odazivale su se minulih godina pozivu organizatora.

Proteklog vikenda, od 2 – 4. decembra, po hladnom vremenu ali suvoj stazi, sa pregršt krivina i „šikana“, na ruti od 178.25 km ukupno i na 10 brzinskih ispita, po peti put je slavio legendarni Italijan, devetostruki šampion sveta u motociklizmu, 37. godišnji VALENTINO ROSI. Vozio je žuto crnu „ford fiestu WRC“ ( naravno sa brojem 46 )  i sa prednošću od 18.9 sekundu pobedio poznatog WRC asa iz Španije, 33. godišnjeg DANI SORDA, aktivnog WRC vozača i člana fabričke ekipe HYUNDAI.

SORDO je u MONCI bio za volanim „hyundai i20 WRC“ i od početka relija za malo iza fantastičnog VALENTINA ROSIJA. Moto legenda, VALENTINO ROSI, je učestvovao sa svojim starim suvozačem, CARLO CASSINA.

Treće mesto, u „sitroenu DS 3“ je zauzeo italijanski GT3 šampion, 31. godišnji MARCO BANANOMI, uz zaostatak od 18.4 sekunde.

U grupi velikog broja predstvanika medija iz celog sveta bila je i ekipa novosadske kuće VRELE GUME, koja je i zabeležila ove fotografije.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije