Novi super-sportski pneumatik Dunlop SportSmart2 Max za brze motocikliste

19. децембар, 2016. #

Novi super-sportski pneumatik Dunlop SportSmart2 Max za izvanrednu vodljivost i precizno upravljanje

Najnoviji Dunlopov pneumatik SportSmart2 Max donosi primetna poboljšanja na području pređenih kilometara i performansi na mokrom putu, dok istovremeno omogućava izvanrednu vodljivost i precizno upravljanje motocikla.

 

Kranj, 19. decembar 2016. – Dunlop je objavio dolazak najnovijeg super-sportskog pneumatika SportSmart2 Max za motocikle kojeg odlikuju vrhunske performanse pri vožnji na putu, a odlično se ponaša i na trkačkoj stazi. U njegovom razvoju Dunlop je koristio znanje dobijeno pobedama na svetskim prvenstvima Endurance i iskustvo stečeno u razvoju revolucionarnog sportsko-turnog pneumatika RoadSmart III.

 

Evropska razvojna ekipa Dunlopa je pri razvoju pneumatika SportSmart2 Max postavila sebi izvanredno visoke ciljeve – da održi vrhunsko prianjanje njegovog prethodnika SportSmart2, a istovremeno da podigne nivo vodljivosti i odziva na put i smanji habanje. Da bi sve to postigao, Dunlop se u razvoju skoncentrisao na četiri područja koja u nastavku predstavljamo.

 

  1. Pojasevi od rejona i konstrukcija prednjeg pneumatika sa neprekidnim omotačem od aramida (JLB)

Znanjem dobijenim na RoadSmart III Dunlop je za prednji pneumatik razvio potpuno novu konstrukciju kojom je postigao trajne visoke performanse i kraće vreme zagrevanja. Navedenom konstrukcijom smanjuju se deformacije pneumatika u vožnji velikom brzinom izazvane centrifugalnim silama, naročito kad je točak pod nagibom. Osim toga, kako to na internom testiranju pokazuje poređenje SportSmart2 Max sa njegovim prethodnikom Dunlop SportSmart2, povećana je izdržljivost prednjeg pneumatika za impresivnih 25%. Pored toga, Dunlopovi inženjeri su težili da razviju pneumatik optimalnih performansi i na niskim temperaturama. Nova konstrukcija nudi motociklistima visok nivo poverenja kako u vožnji po putu tako i pri povremenom korišćenju na trkačkoj stazi.

 

  1. Usavršen oblik i bočni zid prednjeg pneumatika

Dunlop je kod pneumatika SportSmart2 Max želeo još više da poboljša vodljivost njegovog prethodnika, zato ga je opremio novim oblikom profila. On omogućava lakšu vodljivost i bolji odziv pri ulasku u krivine, a pri kočenju u krivini smanjuje tendenciju dizanja prednjeg dela motocikla. Najnoviji super-sportski pneumatik može da se pohvali i usavršenim bočnim zidom sa stepenastim rubom koji omogućava veću pouzdanost pri vožnji čak i pod najvećim nagibom.

 

  1. Smeša od tri polimera i silike

Da bi poboljšao performanse na mokroj i istovremeno očuvao odlično prianjanje na suvoj podlozi, Dunlop je razvio specijalnu smešu koja po mokrom i hladnom vremenu obezbeđuje veću površinu naleganja, a time i maksimalno prianjanje. Poređenja u okviru Dunlopovog internog testiranja su pokazala da novi SportSmart2 Max u poređenju sa svojim prethodnikom ima za 4% bolje prianjanje na mokroj podlozi.

 

  1. Zadnji pneumatik opremljen tehnologijom Multi-Tread

Motocikli opremljeni pneumaticima Dunlop su od 1994. godine pobedili na 16 svetskih prvenstava, pri čemu je važnu ulogu na prvom mestu odigrala tehnologija Multi-Tread kojom su bili opremljeni zadnji pneumatici. Tako SportSmart2 Max može da se pohvali izdržljivom smešom u centralnom području i smešom za čvrsto prianjanje na ramenom području, što mu obezbeđuje ravnomerno habanje i trajnije performanse na putu.

 

SportSmart2 Max, koji će biti u prodaji od februara, predstavlja novi temelj Dunlopovog obimnog portfolija super-sportskih pneumatika. Osim toga, Dunlop će u januaru svojoj ponudi dodati i novi pneumatik GP Racer D212 za trkačke staze, i time već najavljuje najnoviju i inovativnu ponudu u segmentu super-sportskih pneumatika.

PR.

 

 

 

 

 


Galerija slika

Članci iz iste kategorije