F 1 – Rosi i Ožie u bolidima „mercedes“ !

26. децембар, 2016. #

 

Izvršni direktor Mercedesovog tima u Formuli 1 ,Toto Volf, planira da se devetostruki svetski šampion u motociklizmu Valentino Rosi i četvorostruki svetski šampion u reliju Sebastijan Ožije nađu za volanom bolida nemačkog tima naredne godine.

Mercedes je već tu priliku pružio Rosijevom doskorašnjem timskom kolegi Horheu Lorencu, koji je vozio bolid šampionskog tima Formule 1 na stazi „Silverston“, u oktobru. Posle tog izleta među četvorotočkaše, Lorenco je istakao da su tačke kočenja i osećaj na stazi neverovatni, kao i da je to potpuno drugi svet u odnosu na Moto GP šampionat.

Volf sada, dva meseca kasnije, kaže da je vreme da neki drugi heroji ljubitelja auto-moto sporta isprobaju bolide Mercedesa, u kojima su Luis Hamilton i Niko Rozberg u poslednje tri godine nezaustavljivi.

„Formula 1 je takođe i zabava. Zato bih voleo da testiramo sposobnosti Valentina Rosija i Sebastijana Ožijea za volanom naših bolida. Da, moja ideja je da organizujemo testiranje sa njima“, rekao je Volf.

‚Doktor‘ je prethodno više puta testirao bolid Ferarija, a čak je imao kompletna dvodnevna testiranja u Valensiji 2006. i Muđelu 2008. godine, kada je upisao po više od 100 krugova.

„Ako Volf želi da me pozove, ima moj broj“, rekao je Rosi nedavno na pitanje da li bi testirao bolid Ferarija, „Kako bih mogao da kažem ne? Imao sam sreću da testiram Ferari, dobar sam prijatelj sa mnogim momcima iz Maraneli, a testiranje sa Mercedesom bi možda bila neka poluizdaja. Ali, kako ne bih testirao ako bi me pitali?“.

Ožije, s druge strane, nikada nije testirao bolid Formule 1, ali je imao izlete u neke druge kategorije automobilizma na kružnim stazama.

Što se tiče Rosija, Mercedes i on dele sponzora – Monster, dok je sa Ožijeom malo komplikovanija situacija, pošto je potpisao ugovor sa Fordom, koji nema nikakve veze sa Mercedesom.

Izvor: Sportklub.rs + Auto blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije