Dušan Borković – Sjajan vozač i ponos Srbije !

27. децембар, 2016. #

Za nekoliko dana ispratićemo staru i dočekati Novu Godinu 2017. Već istekla 2016. donela je puno toga, kao uvek i dobrog i lošeg…

Kada je automobilski sport u pitanju minuli meseci su bili briljantni za našeg dugajliju iz Pančeva, za vozača tima NIS i madjarske ekipe B3 racing. Već 50 godina pratim domaći automobilski sport i kada se prisetim početaka našeg sveta brzine, kada pomislim na sve one dobre majstore volana, pa pokušam da napravim neko poredjenje, dolazim do zaključka da nikada u našoj istoriji sportskog automobilizma nismo imali takvog sportistu kao što je DUŠAN DUCA BORKOVIĆ.

Verujem da će neki pomisliti da preterujem, neki i da pričam bez veze ali moj staž, mojih 25 godina u Radio Beogradu, pokraj Radivoja Markovića i šampiona automobilizma Predraga Kneževića, moje aktivno bavljenje auto relijem, moji kontakti sa bukvalno svim sportskim vozačima Jugoslavije koji su bili uspešni, moje prisustvo na bezbroj domaćih relija, kružnih i brdskih trka, kartinga i moto trka, moji odlasci na WRC serije i formulu jedan, mnoge turing trke u inostranstvu, moje studije na fakultetu dramskih umetnosti, moje tri izložbe karikatura,  moje TV emisije sa 450 premijera na mnogim kanalima, moje tri knjige o auto-moto sportu i takodje moji porodični uspesi, sa decom koja su završila visoke studije a dobili i master diplome državnih fakulteta, DAJU MI ZA PRAVO, AKO DOZVOLITE, DA IZNESEM SVOJE MIŠLJENJE… (Očigledno je da sam imao i puno sreće i da sam možda nešto naučio…)

Ali, vratimo se čoveku koji mi svojim delom daje nadu da će ova zemlja jednog dana ipak biti bogatija i prepuna pravih ljudi, obrazovanih i  kulturnih, prepuna sportista koji streme ka vrhunskim rezultatima – ALI NA PRAVI, MORALAN I DOSTOJANSTVEN način.

O uspesima i rezultatima DUŠANA BORKOVIĆA svi su informisani. Ovogodišnjih ŠEST podijuma u trenutno najkonkurentnijoj svetskoj seriji TCR, koja je po svojoj težini, rivalstvu, medijskoj podršci i zanimljivosti BROJ JEDAN U SVETU ( bolja i od trka britanskog turing šampionata i od WTCC-a ), i to u debitantskoj sezoni, prikazali su sav raskoš talenta DUŠANA DUCE BORKOVIĆA.

Pored njegove sposobnosti za volanom, moj mladi prijatelj, kojeg sam pre  više od 20 godina sa ocem JOVOM odveo na karting trku na Čukarici, pokazao je da zna da odabere i tim koji će ga pratiti. Moćni NIS, potom izvanredan odabir tima iz Madjarske – B 3 RACING, njegova majka i brat, pa onda najbliže saradnice, IVA i DEJANA i NARAVNO, njegova najveća ljubav – supruga ANDRIJANA, fantastično snalažljiva na svim svetskim pistama i za naše pojmove neobično komunikativna, doveli su do vrhunskih rezultata.

DUŠAN BORKOVIĆ je i prvi naš šampion koji je dobio pravu pomoć od države i VLADE SRBIJE. Prvi je automobilista koji se našao u SKUPŠTINI SRBIJE, kao član SRPSKE NAPREDNE STRANKE. Za mene lično to je bio ispravan i jedini mogući izbor – priključiti se čoveku koji našu domovinu vodi, siguran sam, DOBRIM PUTEM i za kojeg se odlučio OGROMAN BROJ GRADJANA SRBIJE.

Za one koji misle drugačije o ovogodišnjim rezultatima naših automobilista, moram konstatovati sledeće. Osvajanje titule evropskog brdskog šampiona 2016.  mladog NIKOLE MILJKOVIĆA je zaista izvanredna stvar, medjutim, po težini i konkurentnosti nije ni blizu TCR serije. Učešće MILOVANA MIKICE VESNIĆA u trkama CEZ-a naravno moramo pozdraviti ali i reći da je u tom takmičenju učestvovanje nemerljivo lakše u odnosu na BRDSKI ŠAMPIONAT EVROPE, a da ne pominjemo stravično težek TCR, DUŠANA DUCE BORKOVIĆA.

Na kraju da znate, kada se u društvu svetskih auto zvezda, kao što su MILER, TARKVINI, HAF LOEB, LOPEZ, MIHELIS ili MORBIDELI, pomene ime mog prijatelja DUŠANA BORKOVIĆA –  može se čuti samo nešto lepo !

Beograd 27.decembar 2016.  Djordje Djenić

Galerija slika

Članci iz iste kategorije