Dakar reli 2017 – Srbija, Slovenija i Madjarska, rivali na velikom maratonu

29. децембар, 2016. #

U Južnoj Americi, tačnije u Paragvaju, ovih dana je sve u znaku novog DAKAR RELIJA, najtežeg svetskog auto moto maratona koji počinje u glavnom gradu te zemlje, u ASUNSIONU, u ponedeljak 2. januara 2017.

Na aerodromu u ASUNSIONU sreli su se stari prijatelji ali uskoro opet rivali. SRBIJU predstavlja 45. godišnji Subotičanin GABOR SAGMAJSTER, za svoj tim i za SLOVENIJU vozi 34. godišnji SIMON MARČIĆ, iz Maribora, dok će se za MADJARSKU nadmetati 38. godišnji JANOŠ DEŠI iz Kečkemeta. Sva trijica su sa motociklima „ktm“.

GABOR SAGMAJSTER vozi u timu AUTONET RACING, čiji je vlasnik odlični Madjar iz mesta Santu Mare u Rumuniji, 32. godišnji EMANUEL DJENEŠ, koji je početkom ove godine na DAKARU osvojio sjajno 16. mesto u generalnom plasmanu.

SIMON MARČIĆ je kažu veoma brz ali nema dovoljno iskustva. Već i pre početka relija na aerodromu u ASUNSIONU je saznao da mu je izgubljen prtljag, a ako ga ne dobije do starta biće to baš hendikep za odvažnog Slovenca.

JANOŠ DEŠI je na DAKAR reliju najviše dogurao do 54. mesta i od ovog koji sledi očekuje puno. DEŠI je u timi Nemca KAJZERA TORSTENA, koji je godinama pomagao GABORU SAGMAJSTERU.

U Paragvaju, u Asunsionu, padala je  kiša u toku noći a temperatura je 30 stepeni !

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije