Nikola Miljković, šampion Evrope na brdu, otputovao u Španiju

3. новембар, 2016. #

Beogradski automobilista, 21. godišnji šampion Srbije i ovogodišnji prvak Evrope na brdskim stazama,NIKOLA MILJKOVIĆ, otputovao je danas u Ovijedo, u Španiji, na završnu ceremoniju FIA, gde će se uručiti priznanja najboljim majstorima volana u popularnom BRDSKOM ŠAMPIONATU EVROPE. Tamo ga već očekuju njegovi navijači iz Španije koji su ga bodrili na takmičenjima na Pirinejskom poluostrvu i ove i protekle godine. U istoriji automobilskog sporta SRBIJE i EVROPE, NIKOLA MILJKOVIĆ je ubeležen kao NAJMLADJI ŠAMPION BRDSKIH STAZA, SVIH VREMENA.

NIKOLA MILJKOVIĆ je ove 2016. godine blistao na svim trkama održanim u 12 zemalja. Vozio je u kategoriji 1, u klasi + 3000 N, „micubiši lansera EVO IX“, od 420 KS, zabeležio 8 pobeda i postavio nekoliko rekorda staza. Vodio je do kraja šampionata potpuno neizvesnu borbu sa šampionom Italije ANTONIOM MILJOLIJEM a rivali su mu bili i vozači iz Slovačke,Češke i Austrije. Na mnogim trkama se razlika medju asovima u kategoriji 1 merila desetinkama sekunde a na kraju te serije, vrlo posećene u inostranstvu, NIKOLA MILJKOVIĆ je kao ubedljivo najmladji osvojio TITULU ŠAMPIONA EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA 2016.

Pre NIKOLE MILJKOVIĆA, isti rezultat je 2012. godine ostvario  danas najbolji automobilista Srbije DUŠAN BORKOVIĆ, vozeći u istoj kategoriji „micubiši lansera“.

Velike uspehe na brdskim stazama, u brdskom šampionatu Evrope, su svojevremeno ostvarili i sjajni automobilisti SRBIJE, MILIVOJE BOŽIĆ, sa „poršeom“ i SRDJAN JANKOVIĆ sa „fiat abartom“.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije