Napustio nas je Miroljub Kujbuš, suvozač šampiona

1. новембар, 2016. #

U Beogradu je posle duže bolesti preminuo veteran automobilskog sporta, MIROLJUB KUJBUŠ – „KUJBA“. Bio je jedan iz stare generacije sportskih takmičara, odličan suvozač poznatih YU vozača – šampiona.

Čitao je radar, VIĆENTIJU SAVIĆU ( na slici iz 1977. godine. 4. mesto na YU reliju, u domaćoj konkurenciji, sa „fiatom 128 sport kupe“ ), PAVLU KOMNENOVIĆU, BORKU SKURIĆU i ZLATKU FRANKOVIĆU.Bio je jedan od visokoobrazovanih sportskih asova. Dugo je radio u beogradskom INEKSU, posle toga je poslovao i živeo u Trstu a poslednje godine života je proveo u Beogradu.

Osvojio je puno pehara na velikim reli takmičenjima u Jugoslaviji a više puta je učestvovao i na relijima šampionata Evrope. Sa zagrebačkim šampionom BORKOM SKURIĆEM je u „opel askoni“ osvojio 3.mesto u klasi na poznatom takmičenju na Siciliji, TARGA FLORIO, a sa PAVLOM KOMNENOVIĆEM je bio na HALKIDIKI RELIJU.

„KUJBA“ je bio veoma cenjen medju  kolegama a najprisniji kontakt je ostvario sa svojim vozačem i velikim drugom, našim legendarnim šampionom PAVLOM KOMNENOVIĆEM. Dragi „KUJBA“ će svima ostati u sećanju kao pravi prijatelj.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije