Moto GP – Najbolji šampionat se završava danas u 14h, u Valensiji

13. новембар, 2016. #

 

Vozač Jamahe Horhe Lorenco osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Valensije, poslednju trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata. Lorencu će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 14 časova, pridružiti Mark Markes na Repsol Hondi i timski kolega Valentino Rosi.

Kvalifikacije na stazi „Rikardo Tormo“ su bile izuzetno uzbudljive, a Lorenco ih je završio sa 340 hiljaditinki ispred Markesa. Stariji od dvojice Španaca je od početka trkačkog vikenda u Česteu pokazao da je odlučan u nameri da se od Jamahe oprosti u velikom stilu, a to se posebno videlo u borbi za pol poziciju.

Ta borba se svela upravo na Lorenca i Markesa, koji su bili najbliži na slobodnim treninzima, pošto je ‚Doktor‘ bio daleko od njih. Rosi je na kraju bio 727 hiljaditinki iza Lorenca, ali nešto više od pola desetinke ispred svog budućeg timskog kolege Maverika Vinjalesa, pa je tako obezbedio prvi startni red.

Uz Vinjalesa će u drugom redu biti Andrea Doviciozo na Dukatiju i vozač Jamahe Teh 3 Pol Espargaro, a sledeće ih Andrea Janone na drugom Dukatiju. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Suzukija Aleš Espargaro i Bredli Smit na drugoj Jamahi ekipe Teh 3.

Izvor: Sportklub.rs + Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije