WRC – Wales rally GB 2016 – Ožie lider, Tanak i dalje drugi…

29. октобар, 2016. #

Okončan je i 11. brzinski ispit od ukupno 22, na 72.RELIJU VELSA. Svetski prvak, četvorostruki šampion WRC-a, Francuz iz gradića Gap, SEBASTIEN OŽIE, vozi precizno svoj „volkswagen polo R WRC“ i potpuno kontroliše razliku sa drugoplasiranim rivalom a to je i dalje odlični Estonac, 29. godišnji OT TANAK  ( na slici ) sa „ford fiestom WRC“. Posle 11.ispita OŽIE ima prednost od 36.3 sekunde.

TANAK daje sve od sebe i on je ubedljivo bolji od preoostalih asova iz grupe TOP DESET. Estonac je pobedom započeo drugi dan, na sledećem brzincu je uzvratio OŽIE, dok je 11.pripao NOJVILU.

OT TANAKU je sasvim jasno da ne može pobediti OŽIEA, razlika u kvalitetu i iskustvu je velika. On je u svojoj karijeri imao samo 3 podijuma a najveći uspeh je zabeležio upravo ove godine kada je bio drugi, na RELIJU POLJSKA. Sada valja da shvati da mu previše rizika donosi grešku a na to ga sasvim sigurno opominju članovi tima DMACK.

Što se tiče tehničkih problema sa „volkswagen polom R WRC“, sve je očigledno rešeno jer je MIKELSEN osvojio drugo mesto na brzincu 11, dok je LATVALA zabeležio dva četvrta i jedno šesto mesto …

Zanimljivo rivalstvo se vodi izmedju dva klupska prijatelja ali i dva velika rivala, Belgijanca TIJERI NOJVILA i Novozelandjanina HAJDENA PADONA, sa dva potpuno ista „hjunadia i20 WRC“. Razlike na brzinskim ispitima izmedju njih dvojice se mere malim brojem sekundi.

U kategoriji WRC 2, lider ESAPEKA LAPI vozi potpuno sigurno pa i dalje održava veliku prednost, medju rivalima sa „škodama“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije